“Grāfa” salāti. Pats garšīgāks ēdiens no galda bietēm. “Siļķi kažokā” vairs negatavojam

Saglabā recepti sev. Tā lieliski noderēs gan svētkos, gan ikdienā. Bieži gribās palutināt savus viesus, bet delikateses ne vienmēr varam nopirkt. No mums ierastajiem produktiem var pagatavot lieliskus salātus ir.

Tie, kam garšo salāti no vārītām bietēm, pienācīgi novērtēs šo šedevru. Viss, kas vajadzīgs, lai salāti iegūtu pikantumu un svētku noformējumu — mazliet žāvētu plūmju un rieksti.

Sastāvdaļas

  • Bietes 1 gb
  • Kartupeļi 3 gb
  • žāvētas plūmes 50 g
  • Olas 4 gab.
  • Valrieksti 50 g
  • Majonēze 150 g
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Bietes, kartupeļus un olas novārīt, atdzesēt un notīrīt. Olu baltumus un dzeltenumus atdalīt atsevišķi.

Žāvētas plūmes pārliet ar karstu ūdeni un ļaut pastāvēt kamēr paliek mīkstas, tad smalki sagrieziet.

Salikt salātus slāņiem, un katru slāni noziest ar majonēzi. Slāņus likt šādā secībā: maziem gabaliņiem sagrieztas bietes, tad, tā pat sagriezti kartupeļi, sasmalcināti olu dzeltenumi, žāvētas plūmes, olu baltumi.

Apbērt salātus ar riekstiem un novietot ledusskapī uz pāris stundām.

Gatavs!

Ceram, ka recepte jums pa prātam!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru