“Gomeļas” kotletes: kraukšķīga kartupeļu garoziņa – nu tas ir kaut kas!

Pagatavošana

1.Sāc ar pildījuma pagatavošanu. Sēnes novāri un sagriez strēmelītēs. Sīpolu sagriez pus  gredzenos un viegli apcep.

2 (1)

2. Sieru sarīvē uz rupjas rīves, dilles sasmalcini. Samaisi sīpolu, sēnes, sieru un dilles, pieber nedaudz sāli.

3 (1)

3. No cūkgaļas filejas vai vistas filejas izveido vidēja izmēra un biezuma kotletes. Karbonādes apber ar sāli un pipariem pēc garšas un pa virsu uz katru karbonādes gabaliņu uzliec aptuveni 1 ēdamkaroti pildījuma.

4 (1)

4. Gaļas malas ieloki un izveido ovālas formas kotletīti.

5. Notīri kartupeļus un sarīvē uz rupjās rīves. Dziļā bļodā sakul olu, uz darba virsmas uzber miltus.

6. Katru kotletīti apviļā miltos, pēc tam olā, un pēc tam rīvētā kartupelī, papildus kartupeļus nedaudz piespiežot. Kotletes apcep augu eļļā kārtīgi uz kārtīgi uzkarsētas pannas, cep no abām pusēm, līdz izveidojusies zeltainā garoziņa.

5

7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °С un tur ievieto kotletes uz aptuveni 15 minūtēm. Vari izmantot arī mikroviļņu krāsni.

LASI VĒL: Cīsiņi kartupeļu kažokā

Kotletes ir viena vienīga pārēšanās – vienu apēdi, esi paēdis līdz vakaram! Pasniegt tās var ar jebkuriem dārzeņiem, salātiem vai zaļumiem. Asu ēdienu cienītājiem šis ēdiens garšos labāk ar sinepēm vai arī rīvētiem mārrutkiem.

Saglabā šo recepti sev un neaizmirsti padalīties arī ar draugiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru