Garšo konservēti tomāti? Ķeriet recepti!

Tomātu konservēšanas recepte ziemai! Pašlaik ir svaigu un garšīgu tomātu “ pļaujas laiks” un pilnīgi grēks nesakonservēt ziemas krājumus!

Šī recepte  paredzēta 10 litra burkām.

 

Būs vajadzīgs:

tomāti – 5-6 kg

sīpoli (vēlami violetie) – 10 galvas

saldā paprika – 4-5 gb.

ķiploki – 20 daiviņas

mārrutku lapas – 10 gb.

diļļu ziedkopas – 10 gb.

burkāni – 3-4 gb.

citronskābe

 

Sālījumam ( uz 10 burkām jāgatavo apmēram 6 litrus sālījuma, labāk uztaisīt mazliet vairāk).

Uz 1 litru ūdens: 70 g cukura, 50 g sāls.

 

Lasi arī: Papildmēslojums tomātiem. Ļoti efektīva recepte!

 

Gatavošanas gaita:

Burkas labi izmazgāt.

Tomātus, piparus, mārrutku lapas, dilles labi nomazgāt. Ķiplokus, sīpolus, burkānus notīrīt.

Burkānus sagriezt plānās ripiņās vai ziediņos.

Piparus sagriezt gredzenos vai arī sagriezt katru 8 daļās.

Notīrītos ķiplokus un sīpolus sagriezt aplīšos.

Tagad saliekam visus dārzeņus burkās. Burkas dibenā liekam 1 ziedkopu diļļu, pusi mārrutka lapas, 2 ķiploka daiviņas.

Tomātus griežam uz pusēm un liekam burkās pamīšus ar sīpolu gredzeniem.

Piparus un burkānus liekam burkas malās. Pārklājam augšējo tomātu/sīpolu slāni ar mārrutka lapas gabaliņu.

Tā piepildām visas 10 burkas.

Pārlejam ar verdošu ūdeni uz 20 minūtēm.

Tajā laikā vārām sālījumu no ūdens, sāls un cukura.

Pēc 20 minūtēm nolejam karsto ūdeni no burkām, ieberam pa 1/3 tējkarotes citronskābes katrā burkā.

Aplejam ar sālījumu un aizvākojam.

Apgriežam burkas ar vākiem uz leju, liekam uz grīdas un apsedzam ar kaut ko siltu uz 5 stundām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru