Garšo konservēti tomāti? Ķeriet recepti!

Tomātu konservēšanas recepte ziemai! Pašlaik ir svaigu un garšīgu tomātu “ pļaujas laiks” un pilnīgi grēks nesakonservēt ziemas krājumus!

Šī recepte  paredzēta 10 litra burkām.

Būs vajadzīgs:

  • tomāti – 5-6 kg
  • sīpoli (vēlami violetie) – 10 galvas
  • saldā paprika – 4-5 gb.
  • ķiploki – 20 daiviņas
  • mārrutku lapas – 10 gb.
  • diļļu ziedkopas – 10 gb.
  • burkāni – 3-4 gb.
  • citronskābe

Sālījumam ( uz 10 burkām jāgatavo apmēram 6 litrus sālījuma, labāk uztaisīt mazliet vairāk).

Uz 1 litru ūdens: 70 g cukura, 50 g sāls.

Gatavošanas gaita:

  • Burkas labi izmazgāt.
  • Tomātus, piparus, mārrutku lapas, dilles labi nomazgāt. Ķiplokus, sīpolus, burkānus notīrīt.
  • Burkānus sagriezt plānās ripiņās vai ziediņos.
  • Piparus sagriezt gredzenos vai arī sagriezt katru 8 daļās.
  • Notīrītos ķiplokus un sīpolus sagriezt aplīšos.
  • Tagad saliekam visus dārzeņus burkās. Burkas dibenā liekam 1 ziedkopu diļļu, pusi mārrutka lapas, 2 ķiploka daiviņas.
  • Tomātus griežam uz pusēm un liekam burkās pamīšus ar sīpolu gredzeniem.
  • Piparus un burkānus liekam burkas malās. Pārklājam augšējo tomātu/sīpolu slāni ar mārrutka lapas gabaliņu.
  • Tā piepildām visas 10 burkas.
  • Pārlejam ar verdošu ūdeni uz 20 minūtēm.
  • Tajā laikā vārām sālījumu no ūdens, sāls un cukura.
  • Pēc 20 minūtēm nolejam karsto ūdeni no burkām, ieberam pa 1/3 tējkarotes citronskābes katrā burkā.
  • Aplejam ar sālījumu un aizvākojam.
  • Apgriežam burkas ar vākiem uz leju, liekam uz grīdas un apsedzam ar kaut ko siltu uz 5 stundām.

avots


 

Līdzīgi raksti

  • Leave a Reply

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *