Torte izdodas ļoti garšīga, un to pagatavot ir ļoti viegli. Tā noteikti var konkurēt ar citām tortēm, kuras ceptas cepeškrāsnī.
Sastāvdaļas:
- 500 gr – sausā piena vai zīdaiņu maisījuma.
- 5 ēd. k. – kakao (var arī vairāk)
- 250 gr – mīksta sviesta
- 1 glāze – ūdens
- 6 ēd. k. – cukura
- 4-5 paciņas – biskvīta cepumu (piem. Selga)
Kā pagatavot šo kūku bez cepšanas
Torte nedaudz atgādina „Putna pienu”, receptē esošā sausā piena dēļ.
Mēs sākumā sauso pienu, kakao un sviestu samaisām līdz viendabīgai konsistencei (vispirms labāk sajaukt pienu ar kakao un tikai tad pievienot sviestu)
Tālāk sildām ūdeni uz uguns un tajā izkausējam cukuru (ne līdz vārīšanās temperatūrai). Iegūtajam sīrupam ļaujam atdzist un tad lejam klāt mīklai no sviesta un piena, cītīgi izmaisām.
Masas konsistencei jābūt maigai, viendabīgai bez kunkuļiem.
Ņemam formu, vislabāk, ja tā nav apaļas formas, noklājam to ar cepamo papīru un apakšā kārtojam slāni ar cepumiem (starp cepumiem labāk atstāt spraugas, lai masa labāk sastiprinātu torti kopā) un tad kārtu ar masu.
Liekam tik daudz kārtas, kamēr nebeidzas sastāvdaļas. Virsējā kārtā, protams, jābūt šokolādes masai.
Liekam mūsu torti ledusskapī, lai tā sastingtu.
Pēc sastingšanas var to apliet ar glazūru, taisītu no saldā krējuma, vārīta iebiezinātā piena un pūdercukura.
Labu apetīti!