Gādīgi vecāki nekad neļaus bērnam iet gulēt vēlu! Tas bērnam ir ļoti bīstami

Miegs – tā ir jebkura cilvēka fizioloģiska vajadzība. Ko gan teikt par bērnu, kuram miegs ir ārkārtīgi noderīgs. Bet bieži vien no slikta bērna miega cieš visa ģimene.

Cikos bērni iet gulēt

Problēma ir tā, ka kļūst arvien grūtāk nolikt bērnu gulēt noteiktajā laikā. Bērni burtiski nešķiras no saviem viedtālruņiem, planšetēm un datoriem, ir aizrauti ar bezgalīgo izklaižu pasauli. Šo ierīču ņirbēšana sūta smadzenēm signālu, ka vēl nav pienācis laiks gulētiešanai, tā vietā, lai aizmigtu un uzkrātu spēkus nākamajai dienai.

LASI VĒL: Miega trūkums provocē pašpārliecinātības trūkumu. Lūk, kā tas darbojas. Miegs – tas ir ļoti svarīgi!

Zinātniskie pētījumi skaidri parāda: bērni, kuri aizmieg vēlu, kļūst aizkaitinātāki un satrauktāki, viņiem ir grūti uz kaut ko koncentrēties, viņiem rodas grūtības mācību procesā un sākas nervu nestabilitāte.

Tas nav vienīgais iemesls, kāpēc ir tik svarīgi, lai bērns ietu gulēt laicīgi. Bērnībā organisms aug nevis pa dienām, bet pa stundām. Tas attiecas ne tikai uz fizisko, bet arī psiholoģisko augšanu. Pirmajos dzīves gados mazuļa organisms iegūst milzīgu informācijas daudzumu un apgūst jaunas prasmes ar pieaugušiem  nepieejamu ātrumu. Un tas notiek, pateicoties augšanas hormonam, kas organismā izstrādājas 2 – 3 stundas pēc aizmigšanas un darbojas pamatā pa nakti.

Vislabākais laiks šī hormona izstrādei ir pusnakts. Tādējādi, ja bērns iet gulēt vēlāk par pulksten 9 vakarā, viņa organismā tiek traucēta hormona izstrāde un samazinās laiks, kurā hormons vienkārši nespēj izpildīt savu funkciju.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru