Frāzes, kuras nogalina jebkuru laulību

“Tu domā, ka esi labāks par visiem?”

Dubulta indes deva vienā frāzē. Jūs šaubāties par jūsu partnera vērtīgumu un turklāt vēl “lasāt” viņa domas galvā, skaidro Bekija Vetstouna. Un liekas, tas bija sarkasms?

“Negaidi mani”

Vispār jau nekaitīga frāze, bet to pārāk bieži pirms gulētiešanas nevajadzētu teikt. Neatstājiet jūsu partneri īsināt laiku to cilvēku sabiedrībā, kuri atradīs gan laiku, gan patīkamus vārdus viņam – pietiek tikai ieslēgt portatīvu datoru…

“Tu ko, esi pieņēmies svarā?”

Tā ir nekonstruktīva kritika. Bet kritikai attiecībās ir jābūt konstruktīvai, atgādina Bekija Vetstouna. Vīrietim tas ir divkārt nepatīkami, jo viņš taču, stāvot pie spoguļa, ir ar sevi pilnībā apmierināts.

“Tu nedrīksti tā domāt”

Jūs gribat pateikt, ka viņš nedrīkst darīt to, par ko jūs nevarat zināt. Vīrietim nav nekā pazemojošāka. Pamēģiniet viņu saprast vai arī pajautājiet, kāpēc viņš ir tik sarūgtināts, bet tikai nesakiet “tev nevajag raizēties”, iesaka Samanta Rodmena.

“Es viņu gandrīz nepazīstu – mēs vienkārši strādājam kopā”

Pirmkārt, neattaisnojaties! Otrkārt, jūs taču ziniet, ka tā nav taisnība, un jums viņš patīk. Jūsu laulības gadu laikā neizbēgami radīsies simpātijas pret kādu no kolēģiem – gan jums, gan jūsu vīram. Labākais variants ir pateikt: “Jā, tas skan smieklīgi, bet man ir iepaticies mūsu jaunais pārdošanas menedžeris. Kad viņš sāk jokot, viņš man atgādina tev un tavu humoru”,  – stāsta seksa treneris Robins Valgasts (Robin Wahlgast).  Atklātība par neērtām tēmām, nevis noklusēšana ir labākā taktika attiecībās.

“Kā tu domā, es esmu palikusi resnāka?”

Viens no visdīvainākajiem jautājumiem lielajā dīvainību sarakstā, kas nāk līdzi laulībām, atzīmē Robins Valgasts. Ko jūs patiesībā gribat pateikt? “Es zinu, ka esmu pieņēmusies svarā. Es esmu nelaimīga, un vēlos, lai tu pateiktu, ka ar mani viss ir kārtībā, un, ka es pat labāk izskatos. Bet es vienalga zinu, ka tā nav taisnība”.

Tādas dialektiskās pretrunas ne katram vīrietim ir pa spēkam, turklāt sanāk, ka jūs uz viņa pleciem uzveļat atbildību par jūsu pašsajūtu. Un pat, ja jūs esat pazīstama ar NLP, jums ir jāzina, ka tāds jautājums, ja to atkārto vairākas reizes, jūsu partnerim pārvērtīsies par apgalvojumu. Un viņš sāks jums piekrist. Bet, ja jums ir paveices ar partneri, tad uz jebkuru atbildi jūs saņemsiet vientiesīgu: “Nu, manu vecenīt, kur nu!”.

Avots: goroskope.net

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru