ES mājā notiks “Tour de France” sacensību stāstu vakars un velo darbnīca

20. jūnijā, kad Francijā aktīvi gatavojas “Tour de France” velo sacensībām, aicinām Eiropas Savienības mājā, 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā no plkst. 17 līdz 19 piedalīties stāstu vakarā un praktiskā velosipēdu labošanas darbnīcā.

“Tour de France” ir pasaulē pazīstamākās velo sacensības, kas parasti notiek 21 dienu, tajās dalībniekiem jāveic ap 3200 kilometriem. Laikraksts “The New York Times” salīdzinājis velobraucienu ar maratona skriešanu vairākas dienas nedēļā, kā arī uzkāpšanu trīs Everestu augstumā. Kopš 1975. gada velobrauciens finišē Elizejas laukos, Parīzē. Šogad “Tour de France” sāksies 7. jūlijā un noslēgsies 29. jūlijā. Tiks izbraukti maršruti gan Francijas ziemeļos, gan dienvidos.

Stāstā par dalību “Tour de France” dalīsies Arvis Piziks, bijušais profesionālais Latvijas šosejas riteņbraucējs. Viņš Latviju pārstāvējis trīs Olimpiskajās spēlēs un piedalījies četros “Tour de France” velobraucienos. Pēc karjeras beigšanas strādā par sporta direktoru un rīko velo sacensības.

Pasākuma apmeklētājus izzinošās aktivitātēs par Franciju un “Tour de France” iesaistīs Francijas institūts Latvijā.

Uz pasākumu aicinām ņemt līdzi savu velosipēdu! Praktiskās nodarbības laikā ikvienam būs iespēja uzzināt trikus, kā ātrāk un labāk pašam apkopt savu velosipēdu, “Repair Cafe” meistari līdzēs ar padomiem, demonstrācijai izmantojot velo eksponātu “Velosipēda autopsija”.

Vietu skaits stāstu vakarā un darbnīcā ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties iepriekš šeit.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Pasākums ES mājā notiks Eiropas Kultūras mantojuma gada ietvaros. Tā mērķis ir mudināt cilvēkus atklāt un iepazīt Eiropas kultūras mantojumu un stiprināt izjūtu, ka esam piederīgi kopīgai Eiropas telpai. Gada devīze ir “Kopīgs mantojums: no pagātnes uz nākotni”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru