Ēģiptes torte — recepte, kuru tev prasīs visi viesi!

Pagatavošana:

1) Кrems: sajaucam olu dzeltenumus, cukuru, miltus, vaniļas cukuru un pienu. Nepārtraukti maisot, liekam uz uguns un vāram līdz maisījums gandrīz uzvārās. Pirms uzvārīšanās, noņemam no uguns, un maisam vēl 2 minūtes. Atdzesējam. Sagriežam gabaliņos sviestu, ieliekam krēmā un ar miksera palīdzību sakuļam viendabīgā masā.

2) Kamēr krēms atdziest, tiksim galā ar plāceņiem. Olu baltumus kuļam stingrās putās, pieliekam cukuru un kuļam vēl, līdz putas izskatās glancētas.

3) Pievienojam miltus un riekstus, rūpīgi samaisām, lai mīkla sanāktu viendabīga.

Ieliksim mīklu uz pannas, kura ir noziesta ar sviestu vai noklāta ar cepamo papīru.

Liekam cepties, iepriekš līdz 170° C sakarsētā cepeškrāsnī, apmēram 20 minūtes.  Atdzesējam.

4) Katliņa izkausējam cukuru un karamelizējam to. Uzreiz izlejam uz cepamā papīra.

LASI VĒL: Torte kā pūciņa par kapeikām! Jūs būsiet sajūsmā!

5) Cukurs sastings ļoti ātri. Pārklājam to ar vēl vienu papīru un ar mīklas rulli sasitam cukuru sīkos gabaliņos, bet ne pulveri, tā kā tam vajadzēs izveidot kraukšķīgo krēma slāni.

6) Kraukšķīgais krēms: Putojam saldo krējumu stingros pīķos. Sajaucam saputoto krējumu ar karamelizētu cukuru un sagrieztus riekstiem.

7) Uz katru plāceņa izliekam 1/3 daļu no krēma.

8) Pa virsu krēmam liekam kraukšķīgo slāni. Un tā atkārtojam vēl 2 reizes: plācenis,  krēms, kraukšķīgs slānis.

9) Nobeigumā nosmērējam tortes malas ar kraukšķīgo krēmu, dekorējam ar riekstiņiem.

Torte gatava! Lai labi garšo!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru