Edgars Rinkēvičs: Latvija atbalsta Kosovas integrāciju Eiropas Savienībā

2018.gada 28.septembrī Apvienoto Nāciju Ģenerālās asamblejas 73. sesijas laikā Ņujorkā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Kosovas ārlietu ministru Behdžetu Pakolli (Behgjet Pacolli), kuras laikā puses pārrunāja divpusējās attiecības, Kosovas integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un Belgradas – Prištinas dialoga attīstību.

“Starp mūsu valstīm ir labas divpusējās attiecības, ko būtu jāpaplašina ekonomikas jomā. Kopš Kosovas neatkarības Latvija ir atbalstījusi demokrātiskas un multikulturālas Kosovas valsts izveidi. Latvija ir gatava dalīties arī savā Eiropas Savienības integrācijas un reformu pieredzē ar Kosovu,” pauda E.Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs pauda Latvijas interesi turpināt ieguldīt Kosovas jauno līderu profesionālajā izaugsmē, kas notiek sadarbībā ar Rīgas Juridiskās augstskolas intensīvo programmu ES tiesībās un ekonomikā.

Ministrs pauda gandarījumu, ka šogad Rietumbalkānu reģionam ES ir pievērsusi īpašu uzmanību, apstiprinot skaidru atbalstu ES perspektīvai un apliecinot interesi tuvināt reģionu ES caur ciešāku praktisku atbalstu. “Latvija atbalsta Kosovas integrāciju Eiropas Savienībā un apsveicam ar šogad paveikto – robežlīguma ar Melnkalni ratifikāciju. Arī citu atlikušo nosacījumu izpilde ir svarīgs solis ceļā uz vīzu liberalizāciju,” uzsvēra E.Rinkēvičs.

Puses pārrunāja arī Belgradas – Prištinas dialogu. “Uzskatām dialogu par ļoti nozīmīgu elementu mieram un stabilitātei reģionā. Ceram, ka tā rezultātā tiks panākts abām pusēm pieņemams ilgtermiņa risinājums par attiecību normalizāciju, kas veicinās stabilitāti un drošību visā reģionā,” sacīja Latvijas ārlietu ministrs.

E.Rinkēvičs uzaicināja Kosovas ārlietu ministru apmeklēt Latviju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru