Ārlietu ministrs aicina Moldovu stiprināt demokrātiju un likuma varu

2018. gada 28. septembrī Apvienoto Nāciju Ģenerālās asamblejas 73. sesijas laikā Ņujorkā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Tudoru Ulianovšči (Tudor Ulianovschi), lai pārrunātu Latvijas un Moldovas divpusējās attiecības, sadarbību starptautiskajās organizācijās un Moldovas un Eiropas Savienības (ES) attiecības.

E.Rinkēvičs pauda nostāju, ka attiecības starp Latviju un Moldovu ir draudzīgas un konstruktīvas, kas par pamatu ir intensīvai vizīšu apmaiņai un Latvijas ekspertu darbam labas pārvaldības un reģionālās attīstības jomās Moldovā.

Ārlietu ministrs aicināja Moldovu stiprināt demokrātiju un likuma varu. “Latvija vienmēr ir iestājusies par Moldovas teritoriālo integritāti. Arī turpmāk Latvija atbalstīs Moldovu tās centienos tuvināties Eiropas Savienībai, ja Moldova ievēros Eiropas Savienībā pamatā esošās demokrātiskās vērtības un principus,” uzsvēra E.Rinkēvičs.

Tāpat ministrs pauda pārliecību, ka Moldovai ir pilnībā jāizmanto ES instrumentu sniegtās priekšrocības un jāpārliecina sabiedrība un ES partneri, ka nodomi par eirointegrāciju ir nopietni.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru