Dietologi nosaukuši 7 visizplatītākās kļūdas tievētāju vidū

  1. Jūs veicat tikai kardio treniņus, nepietiekoši daudz audzējot muskuļu masu

Šī problēma ir ļoti izplatīta sieviešu vidū. Protams, kardio var palīdzēt atbrīvoties no taukiem, taču muskuļus tie neveido. Smagumu cilāšana un dažādi trenažieri palīdz uzlabot organisma vielmaiņu. Tieši pateicoties šādiem vingrinājumiem, jūsu organisms vēl ilgi pēc treniņa turpinās dedzināt taukus.

Ko darīt? Ja jums ir par grūtu ķerties uzreiz klāt pie svariem, sāciet ar sava svara vingrinājumiem: pietupieni, izklupieni, prese un pievilkšanās. Neaizmirstiet ar laiku tomēr palielināt svaru, lai veicinātu savu personīgo izaugsmi.

  1. Jūs apgalvojat, ka ievērojat diētu, lai gan tā patiesībā nav

Ļoti bieži mēdz gadīties tā, ka cilvēki, kas apgalvo, ka ietur diētu, patiesībā to pārtrauc daudz ātrāk nekā iegūti cerētie rezultāti. Ir arī gadījumi, kad beidzot sasniegti rezultāti, bet cilvēks nezina ko darīt tālāk, tādēļ agri vai vēlu nonāk atpakaļ pie iepriekšējiem ēšanas un dzīvesveida paradumiem, atkal tikai pieņemoties svarā.

Ko darīt? Tievēšanā ļoti svarīga ir psiholoģiskā nostāja. Tādēļ izņemiet no savas runas ārā vārdu “diēta”. Varētu paiet ļoti ilgs laiks, kamēr noskaidrosiet, kādi ēšanas paradumi un vingrinājumi piemērotie tieši jums. Apzinieties, ka maināt savu dzīvesveidu. Pats galvenais – visur spēt saskatīt plusus un gūt no tiem baudu vai gandarījumu. Tikai darot šādi, jums nebūs grūtības panākt iecerēto.

  1. Jūs neatrodat atbalstu

Tie, kas tievē vieni paši, parasti nesasniedz vēlamos rezultātus. Gluži pretēji ir ar tiem, kuri to dara draugu kompānijā, vai kurus atbalsta viņu ģimene. Ir ļoti grūti pieņemt jaunu dzīvesveidu, ja jūsu ģimene un draugi līdz galam to neizprot un jūs neatbalsta.

Ko darīt? Atrodiet kādu radu vai draugu, ar kuru kopā jūs varētu sasniegt iecerēto. Ja jums blakus nav cilvēks, kas vēlas tievēt kopā ar jums, vienkārši informējiet par savām iecerēm tuviniekus un palūdziet, lai viņi jums sniedz atbalstu. Katrā gadījumā, arī internets ir pilns ar visdažādākajām saitēm, kurās cilvēks atbalsta cits citu sava mērķa sasniegšanai.

  1. Jūs neuzstādāt konkrētu mērķi

Ja esat nolēmuši vienkārši notievēt, visticamāk, ka panākumus nemaz negūsiet. Vislabāk savu mērķi sadalīt daudz mazākos, lai katru no šiem būtu daudz reālāk īstenot. Jūsu mērķim jābūt konkrētam un sasniedzamam, kā arī jānostāda laika limits, kurā tas jārealizē.

Ko darīt? Ja vēlaties, piemēram, nomest 10 kg liekā svara, sadaliet šo iegribu nedaudz smalkāk. Piemēram, ogļhidrātu vietā lietojiet svaigus zaļumus un dārzeņus, izdzeriet dienā astoņas glāzes tīra ūdens un vismaz četras stundas nedēļā veltiet sporta zālei.

  1. Jūs pārvērtējat viena treniņa laikā nomesto kaloriju daudzumu

Daudzi uzskata, ka labs treniņš spēj segt sliktas maltītes radītās sekas. Jūs varat pat ļoti vēlēties par labu darbu apbalvot sevi ar gardu desertu, taču iesakām nepārvērtēt savas spējas sporta zālē.

Ko darīt? Neaizmirstiet, ka palielinātas fiziskās aktivitātes palielina arī apetīti. Tieši tādēļ ļoti svarīgi sekot līdzi uzņemtās pārtikas daudzumam un veidam.

  1. Jūs neesat konsekventi savos centienos

Šī ir viena no visbiežāk pieļautajām kļūdām tievēšanas laikā. Iegūt vēlamos rezultātus iespējams tikai tad, ja tiešām esat ļoti mērķtiecīgi un vēlaties tos sasniegt, ievērojot ne tikai veselīgu uzturu, bet arī dzīvesveidu kopumā.

Ko darīt? Nepadodieties vēlmei ieturēt nedēļas pauzi, jo tādā veidā jūs nokļūsiet atpakaļ tajā pašā vietā, kur uzsākāt. Neiesakām priecāties tikai par mazumiņiem un nemitīgi paaugstināt slodzi savam organismam.

Nevajadzētu aizmirst, ka veiksmīga tievēšana ir veselīga tievēšana! Jūsu mērķis ir ne tikai samazināt vēdera apkārtmēru, bet arī kļūt daudz veselākiem. Tādēļ samierinieties ar to, ka nav tādas burvju tabletītes, kas pāris dienu laikā padarīs jūs slaidas un skaistas. Tievēšana ir ļoti laikietilpīgs, darbietilpīgs un grūts process, kas gala rezultātā būs bijis tā vērts.

Noteikti dalieties arī ar savām draudzenēm!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru