Cilvēki Krievijā šausmās aizbēga no ūdens. Tagad visa pasaule min: vai tiešām pienācis pasaules gals?

Pirms aptuveni nedēļas Daldikan upe Krasnojaras apgabalā pie pilsētas Noriļskas pēkšņi nokrāsojās spilti sarkanā krāsā. Vietējie iedzīvotāji šo neparasto parādību nofilmēja un ievietoja internetā. Pēc pāris dienām par Noriļsku runāja jau visi lielākie pasaules mediji.

LASI VĒL: Gardā tievēšana ievērojot kartupeļu diētu: kā 3 dienās atvadīties no 3 kilogramiem

Saskaņā ar sākotnējo informāciju par iespējamo upes nokrāsošanās pamatu var būt kalnrūpniecības uzņēmuma “Noriļskas Niķelis” cauruļvada plīsum. Uzņēmuma vadība savu vainu kategoriski noliedz. Krievijas vides ministrs Sergejs Donskojs ir uzdevis Krievijas vides uzraugam Artjomam Sidorovam personīgi uzraudzīg esošo situāciju.

Bet īpaši jūtīgiem cilvēkiem visā pasaulē šis sarkanās upes attēls nedod mieru.

“Vai Krievijā ir sācies pasaules gals?” – tie jautā sociālajos tīklos.

Pavisam drīz internetā parādījās bijušā darbinieka atzīšanās no metalurģijas kombināta “Nadežda”, kas pieder uzņēmumam “Noriļskas Niķelis”. Viņš pastāstīja, ka tilpnēs, kurās glabājās uzņēmuma atkritumu, bieži rodas sūces, un ziemā pat sniegs visapkārt ir asinssarkanā krāsā. “Noriļskas Niķeļa” vadība, protams, apgalvo, ka nekādas ķimikālijas no uzņēmuma nepiesārņo apkārtējo vidi.

LASI VĒL: Pēc Zodiaka zīmes grupējam sievietes attiecībās no labākajām līdz sliktākajām – kurā vietā esi tu?

Tagad Daldikan upes ūdens atkal ir atguvis ierasto krāsu. Bet cerēsim, ka Krievijas vides uzraudzība pildīs savu darbu un noskaidros, kas izraisīja tādu parādību, kuru daudzi jau sāka uzskatīt par pasaules galu.

Avots: wowww.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru