Šie cepumi vienkārši kūst. Tie izkūst tik tikko kā nonākuši mutē. Bez olām un cepamā pulvera.
Sastāvdaļas:
- 250 gr – sviests (istabas temperatūras)
- 0.5 gl – pūdercukurs
- 1/3 gl – augu eļļa (bez smaržas)
- 4 ēd.k. – ciete
- 3.5 gl – miltu
- 1 paciņa (10 gr) – vaniļas cukurs
LASI VĒL:
Maigie cepumi “Ezīši”: pasakains gardums aromātiskajās vafelēs |
Vieni no vismīļākajiem cepumiem, kurus mums mamma bērnībā cepa |
Visgardākie sezamu sēkliņu cepumi |
Cepumu pagatavošanas recepte:
- Bļodā liek istabas temperatūras sviestu, pūdercukuru un augu eļļu.
- Visi sakuļ ar mikseri. Pievienojam cieti, sajauc ar mikseri, pievienojam glāzi miltu, sakuļam.
- Tad pievienojam vēl vienu glāzi miltu, bet tagad turpinām maisīt ar karoti.
- Uz galda izbārstām glāzi miltu un izliekam mīklu. Mīcām ar rokām līdz viendabīgai konsistencei.
Pievienojam pēdējo pusglāzi miltu. Iemīcām. Sadalām mīklu trīs daļās.
- Katru daļu izrullējām desas formā. Sagriežam ar nazi mazos gabaliņos . Mīklas gabaliņus kārto uz cepamās pannas, kas ir noklāta ar cepamo papīru.
- Cepam 180 grādu temperatūrā, kamēr brūni (10 līdz 15 minūtes, atkarīgs no cepeškrāsns)
- Cepumus apvārtām pūdercukurā. To vislabāk darīt, kamēr cepumi ir vēl karsti.
Mmm.. Tas ir kaut kas! Tie ir visgaisīgākie no visiem cepumiem. Ļoti garšīgi! Labu apetīti!