Cepumi „Sniega deja”. Paši gaisīgākie cepumi no visiem

Šie cepumi vienkārši kūst. Tie izkūst tik tikko kā nonākuši mutē. Bez olām un cepamā pulvera.

Sastāvdaļas:

  • 250 gr – sviests (istabas temperatūras)
  • 0.5 gl – pūdercukurs
  • 1/3 gl – augu eļļa (bez smaržas)
  • 4 ēd.k. – ciete
  • 3.5 gl – miltu
  • 1 paciņa (10 gr) – vaniļas cukurs

LASI VĒL: 

Maigie cepumi “Ezīši”: pasakains gardums aromātiskajās vafelēs
Vieni no vismīļākajiem cepumiem, kurus mums mamma bērnībā cepa
Visgardākie sezamu sēkliņu cepumi

Cepumu pagatavošanas recepte:

  1. Bļodā liek istabas temperatūras sviestu, pūdercukuru un augu eļļu.
  2. Visi sakuļ ar mikseri. Pievienojam cieti, sajauc ar mikseri, pievienojam glāzi miltu, sakuļam.
  3. Tad pievienojam vēl vienu glāzi miltu, bet tagad turpinām maisīt ar karoti.
  4. Uz galda izbārstām glāzi miltu un izliekam mīklu. Mīcām ar rokām līdz viendabīgai konsistencei.

Pievienojam pēdējo pusglāzi miltu. Iemīcām. Sadalām mīklu trīs daļās.

  1. Katru daļu izrullējām desas formā. Sagriežam ar nazi mazos gabaliņos . Mīklas gabaliņus kārto uz cepamās pannas, kas ir noklāta ar cepamo papīru.
  2. Cepam 180 grādu temperatūrā, kamēr brūni (10 līdz 15 minūtes, atkarīgs no cepeškrāsns)
  3. Cepumus apvārtām pūdercukurā. To vislabāk darīt, kamēr cepumi ir vēl karsti.

Mmm.. Tas ir kaut kas! Tie ir visgaisīgākie no visiem cepumiem. Ļoti garšīgi! Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru