Cepti zaļie tomāti

Cepti zaļie tomāti – ēdiens, kas raksturīgs dienvidzemju virtuvei. Taču tā pikantā garša ir kļuvusi populāra arī mūsu platuma grādos. Un vēl , lai pagatavotu šo ēdienu  ir nepieciešamas pavisam parastas un pieejamas sastāvdaļas un tas arī aizņem maz laika.

Lai pagatavotu ceptos zaļos tomātus vajadzēs:

  • 4-6 lieli zaļie tomāti;
  • 1 glāze miltu( var ņemt rupjā maluma miltus vai kviešu un kukurūzas milti maisījumu)
  • 2 olas
  • augu eļļa cepšanai.
  1. Tomātus nomazgājiet un sagrieziet dārzeņa platumā ( kā picai) diezgan lielās šķēlēs.
  2. Tomātu aplīšu vispirms apviļājiet miltos, tad iemērciet olās( iepriekš sakuliet), tad atkal apviļājiet miltos.
  3. Cepiet uz pannas, sakarsētā eļļā, līdz tiem veidojas zeltaina garoziņa.
  4. Pēc tam saceptos tomātus uzlieciet uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Pasniegt var gan karstā , gan aukstā veidā.

Avots: samsay.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru