Cepti zaļie tomāti – ēdiens, kas raksturīgs dienvidzemju virtuvei. Taču tā pikantā garša ir kļuvusi populāra arī mūsu platuma grādos. Un vēl , lai pagatavotu šo ēdienu ir nepieciešamas pavisam parastas un pieejamas sastāvdaļas un tas arī aizņem maz laika.
Lai pagatavotu ceptos zaļos tomātus vajadzēs:
- 4-6 lieli zaļie tomāti;
- 1 glāze miltu( var ņemt rupjā maluma miltus vai kviešu un kukurūzas milti maisījumu)
- 2 olas
- augu eļļa cepšanai.
- Tomātus nomazgājiet un sagrieziet dārzeņa platumā ( kā picai) diezgan lielās šķēlēs.
- Tomātu aplīšu vispirms apviļājiet miltos, tad iemērciet olās( iepriekš sakuliet), tad atkal apviļājiet miltos.
- Cepiet uz pannas, sakarsētā eļļā, līdz tiem veidojas zeltaina garoziņa.
- Pēc tam saceptos tomātus uzlieciet uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Pasniegt var gan karstā , gan aukstā veidā.
Avots: samsay.ru