Būšnieku ezera dabas takas apmeklējums pārsniedz divpadsmit tūkstošus

Baudot sezonālo raksturu dodoties garās pastaigās, gleznaino Būšnieku ezera dabas taku ir apmeklējuši jau vairāk kā 12 100 aktīvās atpūtas cienītāji.

Parka popularitāte augusi ne tikai vietējo iedzīvotāju acīs, bet pieaugusi arī ārvalstu tūristu interese par atpūtas iespējām Ventspilī. Dabas mīļotāji un aktīvās atpūtas piekritēji šovasar izmantoja iespēju doties uz jauno Būšnieku ezera dabas taku, kur vasaras laikā takā reģistrēti teju 11 tūkstošu apmeklētāju, izteikts apmeklētāju pieaugums vērojams tieši svētdienās.

Būšnieku ezera dabas takā šā gada maijā viesojušies 1118 apmeklētāji, savukārt jūnijā viesojušies 2568 apmeklētāji. Jūlijā uz dabas taku devušies jau 4232 apmeklētāji un augustā 2985 apmeklētāji. Savukārt iestājoties rudens sezonai, dabas taku septembrī apmeklēja 1775 viesu. Apmeklētāju skaitu kopsumma šajos mēnešos ir pārsteidzoša – 12 078, ņemot vērā, ka plānotais apmeklētāju skaits bija līdz 3000 gada laikā.

Noskaidrot apmeklētāju intensitāti izdevies, pateicoties “Būšnieku ezera krasta” takā izvietotajam apmeklētāju skaitītājam. Lai nepieskaitītu suņus, lapsas un citus mazos ezera tuvumā mītošos dzīvniekus, skaitītāja elektroniskā iekārta uzstādīta cilvēkiem nemanāmā vietā, uzskaites joslas platums ir 8 metri un tā veic uzskaiti ar infrasarkanā stara palīdzību.

Dabas liegumā “Būšnieku ezera krasts”, pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem ir iespēja mērot 8 km velomaršrutu apkārt visam Būšnieku ezeram – ap ezeru izbūvēts gājēju un veloceliņš no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai. Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecina arī izveidotā veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Jaunā gājēju laipa ar skatu platformu ir liels ieguvums ornitoloģijas cienītājiem. Ezerā novērotas ap 35 putnu sugu, kuras ligzdošanas laikā koncentrējas tieši Būšnieku ezera dienvidrietumu daļā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru