Burkānu čipsu recepte

Visi mēs zinām, cik veselīgi organismam ir burkāni, it īpaši bērniem, un katram vecākam labi zināms, cik sarežģīti ir bērnu pierunāt apēst kaut gabaliņu šī dārzeņa.

Mana jaunākā māsa vienmēr teica, ka burkāni ir pretīgi un atteicās no to ēšanas jebkurā ēdienā. Bet mamma izdomāja, kā viņai iemānīt tos.

Veids kā to izdarīt ir diezgan vienkāršs: viņa pagatavoja no burkāniem čipsus. Bet kurš gan atteiksies no garšīgiem un kraukšķīgiem čipsiem? Un redakcija „Tik Vienkārši!” tagad padalīsies ar jums šajā receptē. Mēs pastāstīsim, kā pagatavot veselīgus mājas čipsus.

 

Kā pagatavot čipsus

Sastāvdaļas

  • 2-3 svaigi burkāni
  • 200 gr kukurūzas miltu
  • svaigi zaļumi
  • augu eļļa
  • sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana

  1. Vajadzīgais burkānu daudzums ir atkarīgs no to izmēra, parasti es ņemu 3 lielus burkānus. No tiem sanāk kārtīgs čipsu šķīvis. Tātad pāriesim pie gatavošanas. Burkānos jānomazgā, jānotīra un jāsagriež 1 cm vai plānākās ripiņās.

  1. Tagad katru gabaliņu jāapvārta kukurūzas miltos un jāapkaisa ar melnajiem pipariem. Tāpat var arī sajaukt kukurūzas miltus ar pipariem un garšvielām, kuras jums patīk, un tad apvārtīt šajā maisījumā burkānus. Pēc jūsu ieskatiem.

  1. Pēc tam izlieciet burkānus uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Apsmidziniet gabaliņus ar augu eļļu un lieciet līdz 200 grādiem uzkarsēta cepeškrāsnī uz 40-45 minūtēm, karsējiet, kamēr tie kļūs trausli. Gatavošanas laikā tie jāapgroza, lai labi izcepās no abām pusēm. Pēc tam apkaisiet tos ar sāli un svaigiem sasmalcinātiem zaļumiem.

Šī kraukšķīgā un garšīgā uzkoda pazūd no galda dažās minūtēs. Bērniem ļoti patīk, un arī ikviens pieaugušais mīl pakraukšķināt burkānu čipsus, skatoties iecienītās pārraides. Tādēļ iesakām obligāti pamēģināt, nenožēlosiet!

Burkāni ir veselīgi jebkurā veidā. Īpaši ieteicams ir pēc iespējas lietot burkānu sulu.

Ja jums iepatikās šī čipsu recepte, tad padalieties ar saviem draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru