Biedējoši zinātnieku atklājumi – ēšana nakts vidū var kļūt par bīstamu slimību pamatu

Mūsdienu cilvēka dienas režīms ir ļoti nestabils. Reizēm mēs varam visu nakti negulēt, bet pēc tam nogulēt veselu diennakti. Ir cilvēki, kuriem naktis ir kļuvušas par dienām, un otrādi.

Tas parasti saistāms darba, bērna piedzimšanu vai arī darāt to hobiju dēļ. No šāda nestandarta režīma mainās arī ēšanas paradumi. Nedrīkst taču gaidīt līdz rītam, ja jau visu dienu vēders ir bijis tukšs!

Diemžēl šāds dzīves ritms nespēj novest ne pie kā laba. Amerikāņu zinātnieki nolēma vēl vairāk satraukt tos, kas mīl ēst nakts vidū. Viņi ir pārliecināti, ka tie, kas ir kardināli mainījuši savus ēšanas paradumus un bieži vien mēdz ēst nakts vidū, palielina iespēju iegūt sev ādas vēzi.

Paši speciālisti bija ārkārtīgi izbrīnīti par šī pētījuma rezultātiem, jo neviens negaidīja neko tādu. Viņi veica pētījumus ar pelēm un pamanīja, ka tiem, kas ēda nakts stundās, aizvien biežāk parādījās onkoloģiska rakstura izveidojumi uz ādas. Izrādās, ka tas ir saistīts ar noteikta fermenta ražošanas samazinājumu. Šis ferments (HRA) ir atbildīgs par šūnu reģenerāciju pēc saules radiācijas iedarbības. Fermenta ražošanu ietekmē diennakts režīma maiņa, tajā skaitā arī ēdiena uzņemšanas laika izmaiņas. Tieši tādēļ visi tie, kas mīl ēst nakts laikā, ir pakļauti daudz lielākam riskam sasirgt ar ādas vēzi.

Zinātnieki iesaka ievērot noteiktus ēšanas laikus un izvairīties no vēlām uzkodām. Īpaši tas attiecināms uz tiem cilvēkiem, kam nākas daudz uzturēties vai strādāt saulē, kā arī tiem, kas grasās doties atpūsties uz saulainām zemēm. Pat tikai nedēļa šāda veida ēšanas var nopietni pabojāt jūsu veselības stāvokli. Sargājiet sevi un savus tuviniekus!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru