“Baltijas muzikālās sezonas” ielūdz Viņa Svētību Četrpadsmito Dalailamu uz Džona Malkoviča koncertu

16. jūnijā Latvijā vienlaikus norisināsies divi ievērojami starptautiskā līmeņa kultūras pasākumi. Jūrmalā, fonds “Baltijas muzikālās sezonas”, ar Holivudas zvaigznes Džona Malkoviča dalību, atvērs vasaras koncertu ciklu.

Uz Dzintaru koncertu zāles skatuves vairākkārtējais “Oskara” balvas nominants uzstāsies ar unikālu programmu “Ziņojums par aklajiem”. Tā saucas viena no argentīniešu rakstieka Ernesto Sabato romāna “Par varoņiem un kapiem” nodaļām. Grāmata stāsta par kādu vīrieti, kurš tic, ka pastāv slepena aklo sabiedrība, kas valda pār pasauli, un viņa mērķis ir nodot šo informāciju pārējiem cilvēkiem. Būtībā, šī būs performance, kurā Malkoviča neticamais balss tembrs savijas ar “Danubia Orchestra Obuda” un izcilās pianistes Anastasijas Terenkovas izpildīto Alfrēda Šnitkes mūziku.

Šajā dienā Rīgā savu trīs dienu ilgo mācību sāks arī Viņa Svētība, tibetiešu budistu garīgais līderis Četrpadsmitais Dalailama. 2018. gadā viņš izvēlējās budisma garīgā ceļa vieduma aspektu kā savu mācību tēmu.

Šo abu pasākumu pamatā ir cīņa par gaismu. Tieši tādēļ fonds “Baltijas muzikālās sezonas” nolēma uzaicināt Viņa Svētību Četrpadsmito Dalailamu uz Džona Malkoviča uzstāšanos. “Mums liekas, ka šie abi pasākumi ir kādā brīnumainā veidā saistīti,” uzskata “Baltijas muzikālo sezonu” Aizbildniecības padomes loceklis Aleksandrs Gafins. “Augstā kultūra un Tibetas budisma mācība sevī ietver neizmērojamas zināšanas, kā arī uzvedības un dzīves pamatus. Tādēļ mēs uzdrošinājāmies uzaicināt Viņa Svētību uz mūsu rīkoto pasākumu, un mēs ceram uz pozitīvu atbildi,”

Savukārt Viņa Svētība Četrpadsmitais Dalailama nosūtīja Džonam Malkovičam oficiālu ielūgumu uz savu pieņemšanu.

Turklāt, fonds atzīmēja, ka šāda potenciālā sadarbība var būt abpusēji izdevīga. “Protams, tā tas ir,” uzskata Gafins, “ir cilvēki, kuri atbrauc tikai, lai pieredzētu Džona Malkoviča koncertu, un ir neskaitāmi budisma sekotāji, kuri apmeklē Dalailamas mācības visā pasaulē. Mums ir ko piedāvāt gan vieniem, gan otriem. Lielākoties tie ir cilvēki ar attīstītu skatījumu uz pasauli, kuri labprāt paplašinātu savas zināšanas”.

“Baltijas muzikālo sezonu” vasaras cikla ietvaros norisināsies arī virtuozā pianista, publikas mīluļa Denisa Matsujeva koncerts (4. jūlijā), Rīgā dzimušā, izcilā čellista Mišas Maiska un kamerorķestra “Maskavas virtuozi” koncerts (12. jūlijā), pasaulē atzītā diriģenta un Londonas Karaliskās Koventgārdena operas muzikālā vadītāja Antonio Papāno un Romas Svētās Cecīlijas Nacionālās akadēmijas orķestra koncerts (8. augustā), kā arī lieliskā peruāņu tenora Huana Djego Floresa koncerts (27. augustā). Ar “Baltijas muzikālo sezonu atbalstu”, Jūrmalā, kopā ar operas zvaigzni Elīnu Garanču, uzstāsies slavenais orķestris “Vīnes filharmoniķi” (20. junijā), kā arī Rundāles pilī tiks aizvadīti tradicionālie, grandiozie mūzikas svētki, kuros piedalīsies Sergejs Egers, Maija Kļaviņa, Dmitrijs Siņkovskis, kamerorķestris “Kremerata Baltica” un citi. Vakara viesi varēs izbaudīt dažādu laikmetu mūziku. Pasākums norisināsies 14. jūlijā.

Koncertu biļetes ir pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās.

VIP komplektus var iegādāties mājaslapā www.balticmusicalseasons.com un zvanot pa tālruni +(371) 27180806.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru