Ar SEB bankas digitālo krājkasi uzkrāts pirmais miljons

SEB bankas klientu, kas izmanto digitālo krājkasi, kopējais uzkrājums sasniedzis vienu miljonu eiro. Digitālā krājkase sniedz iespēju veidot uzkrājumu, nemainot savus ieradumus, un šobrīd digitālo krājkasi lieto jau gandrīz 15 tūkstoši SEB bankas klientu. Vidēji gadā katrs no viņiem uzkrāj ap 120 eiro.

“Digitālā krājkase ir populārāka sieviešu vidū – gandrīz 60% lietotāju ir daiļā dzimuma pārstāves. Lietotāju vidējais vecums ir no 25 līdz 35 gadiem, un mūsu dati liecina, ka šajā vecumā ir arī visvairāk to cilvēku, kas ikdienā biežāk par pirkumiem norēķinās ar maksājumu karti. Savukārt vecākais digitālās krājkases lietotājs ir 93 gadus vecs. Mūsu dati liecina, ka arī vecāka gada gājuma cilvēki aizvien labprātāk skaidras naudas vietā ikdienā izmanto maksājumu kartes”, dalās SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Digitālā krājkase SEB bankas klientiem ir pieejama kopš 2017. gada jūnija. Tas ir unikāls uzkrājumu veids, kas klientiem ļauj sākt veidot uzkrājumu bez nepieciešamības mainīt savus paradumus. Katru reizi norēķinoties ar maksājumu karti, pirkuma summa tiek noapaļota uz augšu līdz veselam eiro un šī starpība tiek novirzīta uz krājkontu. Piemēram, ja pirkuma summa ir 6,40 eiro, tad digitālajā krājkasē “iekritīs” 60 centi (7,00-6,40=0,60).

“Vidēji mēnesī digitālās krājkases lietotāji uzkrāj 10-15 eiro, bet gadā veidojas ap 120-150 eiro uzkrājums. Kopš digitālā krājkase ir pieejama SEB klientiem, to kopējais uzkrājums jau sasniedzis vienu miljonu eiro. Ja karte tiek izmantota ikdienā, tad uzkrājums ir lielāks, un gada laikā iespējams sakrāt kādam lielākam pirkumam, ceļojumam vai mājokļa labiekārtošanai. Pērn decembrī mēs piedāvājām saviem klientiem iespēju novirzīt savu nedēļas laikā izveidoto uzkrājumu labdarībai – projektam “Dod pieci”. Toreiz šo iespēju izmantoja gandrīz 120 klientu, kopumā ziedojot aptuveni 540 eiro”, noslēdz Arnis Škapars.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru