Baklažāni, kas pagatavoti pēc šīs receptes, sanāk patiešām līdzīgi ceptām sēnēm. Porainais, sūklim līdzīgais mīkstums ir ļoti līdzīgs sēņu struktūrai, it īpaši to kātiņiem. Iepriekšēja sīpola apcepšana uz pannas, sēņu garšvielu, lauru lapas un majonēzes pievienošana – tas viss veicinās tādu garšu līdzību.
Baklažāni kā sēnes
Sastāvdaļas:
- 2 kg baklažāni
- 1 ķiploka daiviņa
- 250-300 grami dilles
- 1,5 glāzes augu eļļas
- ½ ēdamkarotes 9 % etiķa
- 1,5-2 ēdamkarotes sāls uz 2,5 litriem ūdens
Pagatavošana:
- Katliņā ieliet 2,5 litrus ūdens, pievienot sāli, etiķi, uzvārīt.
- Baklažānus sagriezt kubiciņos. Vai griezt nost baklažāniem mizu – to izlemiet jūs, katrs dara tā, kā tam patīk
- Baklažānus ielikt katliņā ar marinādi, vārīt 5 minūtes.
- Sasmalcināt dilles un ķiploku.
- Ūdeni ar baklažāniem nokāst, ļaut notecēt liekajam ūdenim, atdzesēt.
- Bļodā samaisīt baklažānus, dilles, ķiploku, ieliet augu eļļu.
- Baklažānus salikt burciņās un uz nakti atstāt ledusskapī.
Avots: vkurselife.com