Avīžu un kartona izmantošana dārzā

Man saimniecībā nekas netiek izmests. Pat avīzes, novecojuši papīri un kartons. Es tos izmantoju kā mūlču, kas pasargā no nezālēm un atbrīvo mani no dobju ravēšanas.

Un vēl viens “blakusefekts” avīžu un kartona izmantošanā – zem viņiem ilgi saglabājas mitrums, kas pašā karstākajā laikā ir ļoti svarīgs.

Pirms likt tos sagatavotajās dobēs, avīzes es iemērcu ūdenī, pēc tam slapjas lieku piecās kārtās uz zemes. Visērtāk to darīt, iemērcot katru avīzi atsevišķi spainī ar ūdeni.

Kad avīzes ir izkārtotas, es pa virsu uzberu nelielu kārtu augsnes (savādāk avīzes izžūs un aizlidos), un pēc tam ar dārza naža palīdzību izveidoju atvērumus tomātu, paprikas, baklažānu, sīpolu u.c.stādiem. Cauri biezajam avīžu slānim saule netiek, un zem avīzēm parādījušies nezāļu dīgsti iznīkst. Bet tās mazās nezāles, kas parādās augsnes virsējā kārtā, ir pavisam viegli izravēt.

Avīzes kā mūlču var izmantot arī viengadīgajām kultūrā, jo rudenī tās ir pilnībā sadalījušās. Daudzgadīgajiem augiem avīzes var aizstāt ar kartonu, jo tas augsnē sadalās lēnāk.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru