Atšķirība starp mīlestību un pieķeršanos

Daudzi no mums ar savu lielo dzīves pieredzi var viegli norādīt uz to, ka mēs mēdzam pat ļoti pārdzīvot. Atliek vien pareizi vērst savas domas, lai nevajadzētu ticēt aklām emocijām.

Ar īstu mīlestību ir ārkārtīgi grūti šķirties; no pieķeršanās atteikties ir ļoti viegli

Pats vieglākais veids, lai saprastu, vai jūs tiešām mīlat šo cilvēku, ir viņu pazaudējot. Ja mīļotais cilvēks pazūd no jūsu dzīves, jūs kādu laiku jūtaties tā, it kā esat zaudējuši iemeslu dzīvot. Sajūta ir tāda, ka kāds jums būtu atņēmis paša dvēseli. Bēdas un skumjas spiež jums virsū no visām pusēm. Taču, ja pēc šķiršanās jūs nejūtat neko no iepriekš minētā, tad tā bija visvienkāršākā pieķeršanās, aiz kuras neatradās nekas nopietns.

Mīlestība – tā ir rūpju izrādīšana, bet pieķeršanās – tas ir sava veida egoisms

Patiesa mīlestība necieš egoismu. Līdzko jūs uzsāksiet nopietnas attiecības, jūsu prioritātes krasi mainīsies. Visa dzīves filozofija, šķiet, apgriezusies kājām gaisā. Jūs nemitīgi domāsiet par savu mīļoto cilvēku, satrauksieties un rūpēsieties par viņu. Taču tad, ja esat pie šī cilvēka tikai pieķērušies, tad egoisms sitīs pāri visam. Katram gribēsies darīt tā, lai tikai viņam būtu labāk. Pēc šādas attieksmes ir ļoti viegli izteikt secinājumus, pirms attiecības vēl nav aizgājušas par tālu.

Mīlestība nav viegla nasta; pieķeršanās ir viegla tikai tad, kad esat kopā

Mīlestība ir ļoti sarežģīta emociju kopa, kas pieejama katram cilvēkam. Ļoti bieži mīlestības temps ir ļoti straujš un dinamisks, tādēļ noturēt to abiem partneriem var būt visīstākais pārbaudījums. Attiecībās būs novērojami gan kāpumi, gan kritumi, taču atbalsts no otras pusītes palīdzēs tiem tikt pāri. Nenopietnu attiecību laikā, kad viss baltās tikai uz pieķeršanos, jūs nespēsiet noturēt attiecības, kamēr atradīsieties tālu viens no otra.

Mīlestība dāvā brīvību, bet pieķeršanās paralizē

Nav iespējams piedzīvot patiesas jūtas, ja jūs viens otram aizliedzat kaut ko darīt. Patiesai mīlestībai nav aizliegumu. Abpusēja uzticība un gaišas jūtas pārpilda mīlošos cilvēkus, tieši tādēļ viņiem nav problēmu ar savu personīgo telpu. Ar pieķeršanos parasti ir otrādi – tā paralizē. Attiecību dalībnieki parasti nespēj atrasties tālu viens no otra, bet dzīve bez noteikumiem neliekas iespējama. Tā nav mīlestība – tas ir cietums.

Mīlestība ir atbalsts; pieķeršanās veido stagnāciju

Patiesa mīlestība iedvesmo cilvēkus kļūt labākiem. Pieķeršanās nedara neko: partneris vienkārši eksistē. Mīlošas sirdis var dalīties ar saviem sapņiem, palīdz viens otram sasniegt kaut kādu mērķi utt. Viņi izveido veselu kustīgo mehānismu, kas tikai nostiprina viņu savstarpējās jūtas. Tie cilvēki, kas attiecībās ir tikai pieķeršanās dēļ, ir iesprostoti mazā kastītē, kā arī nevēlas būt labāki par to, kādi viņi ir tajā brīdī.

Mīlestība ir izturīga; pieķeršanās ir uz noteiktu laiku

Mīlestība ir viena no tām jūtām, kura ir mūžīga. Mēs runājam par šo gaišo jūtu patiesajām izpausmēm. Mīlestībā nav akla vēlme apmierināt savas vēlmes vai vajadzības – tas ir attiecināms uz pieķeršanos. Tieši tādēļ pieķeršanās parasti ir tik ilga, kamēr partneris ir apmierināts. Agri vai vēlu iekāre rodas no jauna, tādēļ pienāk laiks meklēt citas emocijas un iespaidus, proti, jaunus partnerus.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru