Ārsts-Pediatrs: “Bērni ir iegrimuši necieņas kultūrā” Bet ar to ir iespējams cīnīties

Viņi nēsā T-kreklus ar tādiem uzrakstiem kā “Es neesmu kautrīgs, tu man vienkārši nepatīc”.

Bet, lai arī necieņa bērnu starpā ir kļuvusi par normu, doktors Saks ir atklājis, ka klausīgi, pieklājīgi bērni tik un tā nekur nav pazuduši – tāpēc, ka joprojām ir vecāki, kuri bērnos audzina cieņu. Doktors Saks apgalvo, ka nekad nav par vēlu mainīt kustības virzienu, un sākt audzināt bērnus, kā pienākas.

Lūk, viņa trīs galvenie padomi:

Ģimeni lieciet augstāk par bērnu.

“Ģimenei ir jābūt prioritātei. Ģimenes vakariņas pie kopīga galda ir svarīgākas, nekā nebeidzamie pulciņi pēc skolas. Tā vietā, lai nebeidzami paaugstinātu pašvērtējumu, iemāciet bērniem pieticību”.

Neļaujiet viņiem novērsties.

“Nekādu ekrānu, kad jūs sarunājaties ar bērnu. Novāciet telefonu. Nekādu ierīču pie pusdienu galda. Iemāciet viņiem dzīvās saziņas mākslu”.

Novelciet svītru un neatskatieties.

“Ja jūs gribat visu izmainīt, nevajag izmantot viltības. Parunājiet ar bērniem un skaidri un gaiši paskaidrojiet viņiem, ka no šodienas mājās ir jauni noteikumi: kā mēs sarunājamies, kā mēs uzvedamies, kā mēs attiecamies viens pret otru”.

LASI VĒL: Nesakiet bērnam ”Nē”, vai, Kā vienoties ar trīsgadnieku

Pēdējo pāris desmitgažu laikā amerikāņi ir mēģinājuši izmantot maigo, draudzīgo pieeju audzināšanai. Bet, ja spriežam pēc skolēnu uzvedības un studentu jūtīguma, tad nākas secināt, ka neko labu tas mums nav devis. Iespējams, ka ir pienācis laiks izmainīt virzienu un sākt no jauna mācīt bērniem cieņu pret citiem, un nevis tikai pret sevi?

Ko teiksiet?

avots: todaysmama.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru