Ārsti padomāja, ka mazulim ir audzējs. Bet izrādījās, ka viņam iekšā attīstījās dvīnis-parazīts

Ar kādu indiešu mazuli notika baismīga situācija, ziņo vietējais žurnāls. Ārsti domāja, ka mazulim ir audzējs, tomēr tas, ko viņi ieraudzīja, pakļāva mediķus šokam…

Vecāki, kuri dzīvo Indijas štatā Uttar-Pradeš, ar nepacietību gaidīja savu pirmdzimto. Kopš kāzām bija pagājuši jau 4 gadi, bet pārim nekādi neizdevās tikt pie bērna. Tomēr brīnums notika, un mazulis piedzima.

Kad mazulim palika trīs mēneši, vecāki atklāja, ka viņam ir spēcīgi piepūties vēders. Bērns bija nemierīgs un pastāvīgi raudāja. Tad mamma un tētis vērsās pēc palīdzības pie mediķiem.

Mazuli nogādāja slimnīcā. Ārsti prognozēja, ka mazuļa vēderā aug audzējs. Ķirurgi pieņēma lēmumu mazuli operēt.

Kad mediķi pārgrieza mazuļa vēderu, viņi nespēja noticēt savām acīm. Izrādās, ka mazuļa sliktās pašsajūtas iemesls nebija audzējs, bet gan mazuļa dvīņubrālis. Viņš parazitēja mazulī, un barojās uz viņa rēķina. Dvīņubrāļa svars bija veseli 900 grami!

Operācija notika veiksmīgi – parazītu no bērna ķermeņa izņēma. Tagad viņš atkopjas pēc ķirurģiskās iejaukšanās.

Tādas grūtniecības pataloģijas rodas tāpēc, ka vājākais auglis nespēj normāli attīstīties un to aprij veselais embrijs. Situācijas, kad viens dvīnis parazitē otrā, notiek samērā reti. Un tomēr, aptuveni 10 % zīdaiņu var piedzimt ar parazītu vēderā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru