Ārlietu ministrija ar augstskolām apspriež ārvalstu studentu piesaistes un ieceļošanas jautājumus

2018. gada 30. maijā, gatavojoties jaunajam studiju gadam, Ārlietu ministrijā notika ikgadējā darba tikšanās ar Latvijas augstskolām, lai apspriestu aktualitātes ārvalstu studentu piesaistē. Seminārā piedalījās pārstāvji no 24 Latvijā akreditētās augstskolas, kā arī pārstāvji no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts robežsardzes, Izglītības un zinātnes ministrijas un Akadēmiskās informācijas centra.

Tikšanās laikā dalībnieki pārrunāja pēdējā gada laikā paveikto ārvalstu studentu piesaistē, tostarp sniedzot informāciju par Ārlietu ministrijas un Augstākās izglītības eksporta apvienības noslēgto Sadarbības memorandu un apspriežot augstskolu īstenoto praksi ārvalstu studentu atlasē. “Ārlietu ministrija ir gandarīta par Augstākās izglītības eksporta apvienības un tās biedru apņemšanos nodrošināt rūpīgu studentu atlasi, jo šis pēdējos gados ir bijis viens no būtiskākajiem diskusiju jautājumiem augstskolu un iesaistīto valsts pārvaldes institūciju vidū. Ceram, ka šim atbildīgas pieejas paraugam sekos arī citas augstskolas,” sacīja Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Valsts robežsardzes pārstāvji informēja par aktualitātēm saistībā ar ārvalstu studentu uzturēšanos un nodarbinātības noteikumiem un to ievērošanu Latvijā. Tāpat tika pārrunātas tendences ārvalstu izglītības dokumentu atzīšanas jautājumos.

Iepriekšējā sanāksme ar augstskolu un iesaistīto iestāžu pārstāvjiem Ārlietu ministrijā notika 2017. gada 10. maijā, kurā piedalījās 9 augstskolu pārstāvji.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru