Ar Prāta spēlēm Simtgades kauss viesojās Valmierā un Bauskā

Erudīcijas komandu turnīrs PRĀTA SPĒLES: SIMTGADES KAUSS šajā nedēļas nogalē viesojās Vidzemē un Zemgales pilsētās, kuplā skaitā pulcējot dalībniekus, kas sīvās cīņās pārbaudīja savas zināšanas par Latviju. Šoreiz tika izspēlēti tēmas par vietējām pilsētām – Valmieru un Bausku, par latviešu mūziku, Latvijas ezeriem, jūrniecību, politiku un vēsturi. Savukārt, zināšanas par šībrīža aktualitātēm parādīja īpašais Delfi Izlases raunds.

Tradicionāli katras viktorīnas izskaņā tika noskaidrotas labākās komandas, kuras tiek apbalvotas ar dāvanām Latvijas valsts simtgades vēstījuma noformējumā. Valmierā pārliecinoši uzvarētāju titulu ieguva komandas, kas pārstāvēja savu pilsētu, kamēr Bauskā sīvā konkurencē labākās vietas sadalīja komandas, kas turnīrā piedalās regulāri un reizē ar Prāta Spēles Simtgades kausa viktorīnu apceļo Latviju. Turnīrs norisinās visa gada garumā ar 25 spēles posmiem visā Latvijā: Latgalē, Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Rīgā.

Latvijas valsts dzimšanas dienas vēstneši ar dažādām aktivitātēm ir jūtami visā Latvijā. Tikko ar plaši apmeklētu Teātra festivālu un bagātīgu pasākumu programmu tika aizvadīta Valmieras pilsētas svētki, atzīmējot pilsētas 735. jubileju. Vai zināji, ka vēl pirms 1918.gada 18.novembra Latvijas karogs dzima un pirmo reizi tika pacelts Valmierā 1917.gada martā virs vietējās latviešu biedrības nama, apliecinot sarkanbaltsarkano brīvības vēstījumu? Svinot valsts simtgadi 2018.gada 8.novembrī Valmierā notiks forums “Brīvības forums. Valmiera. Latvija. Šodien un rīt.”, kas ir viena no iniciatīvas “Brīvības ielu stāsts deviņās republikas pilsētās ” aktivitātēm.

Savukārt Bauskā šogad norisinājās “Vimbu svētki”, Senioru deju festivāls “Annas danči”, Kurzemes-Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivāls “Vivat Curlandia!”, 20 gadu jubileju nosvinēja Bauskas kantrī festivāls. Jau 8. septembrī Bauskas vecpilsētā norisināsies VII Pagalmu svētki un VI Putras godēšana, kur būs iespēja aizraujošā veidā iepazīties ar vecpilsētas pagalmiņiem, kā arī nobaudīt dažādu garšu putras.

PRĀTA SPĒLES ir izklaidējošs pasākums, kas neprasa vēstures profesora cienīgas zināšanas – galvenais ir komandas darbs un labi pavadīts laiks. Komandās, kuru nosaukumu izvēlas paši dalībnieki, aicinātas apvienoties ģimenes, darba kolektīvi, draugi vai kaimiņi – šī ir spēle visiem. Aicinām stiprināt latviskās piederības sajūtu, izceļot Latvijas kultūras daudzveidību, cilvēku talantus un dabas vērtības.

Jau šonedēļ PRĀTA SPĒLES SIMTGADES KAUSS viesosies Talsos un Jaunolainē.

Piedalies Latvijas simtgades spēlē un pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Plašāku informāciju par spēles noteikumiem un pieteikšanās iespējām meklējiet spēles mājas lapā internetā lv100.prataspeles.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru