Ar pludmales volejbola turnīru atklās labiekārtoto peldvietu Viļakas novada Upītes ciemā

Jau 22. jūnijā plkst. 14.00 ar pludmales volejbola turnīru svinīgi tiks atklāta labiekārtotā Upītes parka teritorija un peldvieta “Ontona Slišāna duorzs”.

Andris Slišāns kā ieceres autors šo projektu bija pieteicis SIA “Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) projektam “LMT Latvijai”, un, saņemot gandrīz 1500 iedzīvotāju balsu, projekts kļuva par vienu no četrām iniciatīvām, kas saņēma “LMT Latvijai Viļakas novadā” finansējumu 1990 eiro apmērā.

“Pērn garās lietus sezonas dēļ diemžēl mums neizdevās labiekārtot peldvietu pilnībā, tāpēc labiekārtošanas darbus turpinājām arī šogad. Esam priecīgi, ka viss izdevās kā plānots un mums ir sanācis izveidot lielisku atpūtas vietu gan lieliem, gan maziem. Īpaši esam piedomājuši, lai pludmale būtu pieejama un droša arī jaunajām ģimenēm un to atvasēm. Tādēļ izveidota peldvietas lēzenā daļa, kur bērni varēs plunčāties smalkajās pludmales smiltīs. Savukārt jaunieši un bērnu vecāki – spēlēt volejbolu smilšu volejbola laukumā. Teritorija tagad ir sakopta, un tajā daudzas jo daudzas ģimenes varēs aizvadīt lieliskus atpūtas mirkļus,” skaidro projekta vadītājs Andris Slišāns, uzsverot, ka bez iedzīvotāju atbalsta gan balsošanā, gan arī labiekārtošanas darbos šo ieceri nebūtu iespējams realizēt. “Esmu gandarīts, ka mūsu novadā ir tik aktīvi un atsaucīgi cilvēki. Paldies jums par atbalstu un īpašs paldies ZS “Kotiņi” par ieguldījumu zemes darbu veikšanā un Ilgvaram Keišam par izgatavotajām koka detaļām!”

Upītes parks un peldvieta “Ontona Slišāna duorzs” ilgstoši ir bijusi vietējo iedzīvotāju iecienīta, taču līdz galam nesakārtota atpūtas vieta. Labiekārtojot peldvietu, apkārtne ir sakārtota – ir iztīrīta dīķa gultne un krasti, izveidota pludmale. Lai rūpētos gan par iedzīvotāju ērtībām, gan izvairītos no vides piesārņojuma riskiem, teritorijā ir uzstādīta pārģērbšanās kabīne un soliņi, kā arī izvietotas atkritumu tvertnes. Tāpat izveidots smilšu volejbola laukums, kur iedzīvotājiem nodarboties arī ar sportiskām aktivitātēm. Realizējot ieceri, tagad Viļakas novadā ir par vienu ģimenēm draudzīgu vietu vairāk!

“DOMĀ – DARI ir mūsu moto. Mums ir prieks, ka daļiņu no LMT esam spējuši nodot arī Viļakas novada iedzīvotājiem, kuri gluži tāpat kā mēs rūpējas un rīkojas, lai sapņi un lieliskas idejas pārtaptu realitātē,” uzsver LMT Biznesa klientu centra “Rēzekne” vadītājs Edgars Repelis. ”Vienlaicīgi ar gandarījumu par paveikto un nelielām skumjām, jo šis ir noslēdzošais “LMT Latvijai Viļakas novadā” projekts, mums ir labi padarīta darba sajūta. Novēlam jums nezaudēt savu entuziasmu un spēju rast interesantus un unikālus risinājumus arī turpmāk. Tie priecēs gan jūsu novada iedzīvotājus, gan arī viesus no citām pilsētām un valstīm. Šādu apņēmīgu cilvēku īstenotas ieceres ir vērtīgākā dāvana Latvijai tās simtgadē.”

2017. gadā Viļakas novada iedzīvotāji un biedrības piedalījās projektu konkursā “LMT Latvijai”. Projektu konkursam iesniedza 20 idejas. Iedzīvotāju balsošanas rezultātā atbalstu guva 4 iedzīvotāju iniciatīvas. 2017. gadā atklāšanas pasākumi notika Šķilbēnu Romas katoļu draudzē, kur ar LMT projekta atbalstu atjaunoja draudzes mājas fasādi; Viļakas pirmsskolas grupas komanda realizēja projektu “Siena šķūņa rebusi”, Viļakā siena šķūnis piedzīvoja pārvērtības un kļuva par telpu izstāžu un pasākumu rīkošanai; vēl šogad Viduču pamatskolas bērni, jaunieši, skolotāji un vecāki nebeidz priecāties par realizēto projektu “Vesels, jo kustīgs!”, jo izveidotajā rotaļu un atpūtas laukumā darbojas visu vecumu bērni.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru