Nebūt ne visiem mums vienmēr pietiek līdzekļu un spēka, lai pagatavotu augstas klases ēdienus. Bet mums gribas iepriecināt mājiniekus ar siltām, sātīgām vakariņām, un šī recepte būs īsts atradums!
Kotletes nav ilgi jāgatavo, un arī naudu nevajadzēs iztērēt daudz. Toties visi būs sajūsmā par garšīgo pildījumu un kraukšķīgo garoziņu!
Kā pagatavot garšīgas kotletes
Sastāvdaļas
- Kartupeļi 700 grami
- Sīpoli 1 gab.
- Olas 3 gab.
- Malta cūkgaļa 200 grami
- Ķiploks 2 daiviņas
- Sviests 30 grami
- Saulespuķu eļļa 3 ēdamkarotes
- Sāls pēc garšas
- Smaržīgie pipari pēc garšas
- Zaļumi pēc garšas
- Panēti sausiņi 1 glāze
Pagatavošana
- Notīriet kartupeļus un novāriet sālsūdenī. Nolejiet ūdeni un samīciet kartupeļus biezenī.
- Nepieciešamības gadījumā pieberiet sāli un piparus kartupeļiem. Ņemiet divu olu dzeltenumus un rūpīgi samaisiet ar kartupeļiem. Ļaujiet biezenim atdzist.
- Kamēr biezenis atdziest, pievērsieties pildījumam. Sagrieziet notīrītu sīpolu sīkos kubiciņos. Notīriet ķiploku, izspiediet to caur ķiploku spiedi.
- Apcepiet sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus un nedaudz miltus.
- Uz pannas izkārtojiet malto gaļu. Sasmalciniet zaļumus un arī lieciet uz pannas. Cepiet, līdz viss gatavs.
- Ņemiet atsevišķu trauku un sakuliet tajā atlikušos divus olu baltumus un 1 olu. Pievienojiet miltus un atkal rūpīgi sakuliet.
- Ar karotīti paņemiet nedaudz biezeni un izveidojiet plāceni. Tad izveidojiet bedrīti un ielieciet tajā gaļas pildījumu, tad izveidojiet kotleti.
- Katru kotleti iemērciet sakultajā olā un apviļājiet sausiņos.
- Apcepiet no visām pusēm sakarsētā saulespuķu eļļā (ar nelielu daudzumu sviesta).
Gatavas kotletes pasniedziet karstas ar skābo krējumu. Garšīgi arī kopā ar svaigu vai konservētu dārzeņu salātiem. Izbaudiet un dalieties ar recepti ar draugiem!