Aizsardzības ministrs piedalīsies pasākumā “Svinēsim Latvijas 100. dzimšanas dienu”

Pirmdien, 5. novembrī, plkst. 13.00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja organizētajā pasākumā plašsaziņas līdzekļiem “Svinēsim Latvijas 100. dzimšanas dienu”.

Aizsardzības ministrs klātesošos iepazīstinās ar aizsardzības nozares nozīmīgākajiem svētku pasākumiem – Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai veltītu Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militāro parādi, vērienīgu militārās tehnikas un ekipējuma izstādi, kā arī simbolisku godasardzes akciju „Brīvības sardzē”, kas norisināsies ne tikai Rīgā, bet arī vairākos Latvijas novados.

Tāpat preses konferences laikā būs iespēja uzzināt par citiem Latvijas simtgadei veltītajiem pasākumiem, apskatīt izstādi “Portrets Latvijā. 20. gadsimts. Sejas izteiksme”, kā arī baudīt muzikālu priekšnesumu svētku noskaņās.

Lāčplēša dienu gaidot, Aizsardzības ministrija jau tradicionāli aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti, kas norāda uz 1919. gada 11. novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru