Aculiecinieka stāsts: Vecāķos noslīkst jau 65-tais šīs vasaras ūdens upuris

Un neskatoties uz šādu manu pieredzi, es vēlreiz izcēlos ar izcilu stulbumu, par kuru tagad atceroties slikta dūša un baiļu sviedri pār muguru. Engures ezers. Makšķernieki zina par kādiem ūdeņiem iet runa, kur pēkšņi ezerā var sacelties tādi viļņi un vējš, ka laiva ir knapi vadāma. Es to nezināju. Tā nu es, Aleksis kuram toreiz bija gads un 9 mēneši, 2 māsīcas un viens brālēns, kā arī mans kokerspaniēls- suns, izdomājām ar laivu paairēties. Engures ezerā ar motoreni nedrīkst tikai ar airiem. Tā nu man LIKĀS, ka gar malu ūdens nav dzīļš reizēm pat izlecu un pastūmu laivu, ja caur ūdensrozēm un niedrēm bija grūti airēt. Baudījām mieru un vakaru. Nekas nenotika, vējš mūs nepārsteidza, gulbju pāris šoreiz nebija agresīvs, airēja brālēns, un ne jau tikai pa malu, bet parasto maršrutu, pāri ap pusceļu, tad līdz upītei un tad gar malu atpakaļ. Aleksis toreiz bija pirmo reizi līdzi. Šķita, ka viņam patīk, kad jau stādinājām krastā pie laipas suns sāka šūpot laivu un ienāca prātā doma, lai peld tos dažus metrus pats, viņa man bija īsta peldētāja. Es, protams, nezināju, ka uzliekot suni uz ūdens virsmas, lai nu tagad viņa slaidi peld, viņai ir jāienirst līdz apakšai un tad jāuzpeld un tad tikai tālāk uz krastu. Tā nu suņuks pazuda zem ūdens kādu laiku, tanī brīdī es apstulbu un sāku domāt, cik dziļš ir laivu piestātnē? Protams, ka dziļš! Ja nu viņa uzpeld zem laivas? Pēkšņi parādījās zelta galviņa un laikam mēs visi atsākām elpot. Suņuks lepni turot mugurkaulu peldēja uz krastu. KURŠ VARĒJA ZINĀT, KA SUNS IR TĀDS PATS KĀ CILVĒKS? Kad bijām tikuši visi krastā, laivu novietnē uzradās kāds vīrietis, kurš ar satrauktu skatienu man jautāja: – KUR IR BĒRNAM DROŠĪBAS VESTE?

LASI VĒL: Šo 36 gadus veco sievieti uzaicināja uz klases salidojumu. Lūk, ko viņa visiem atbildēja savā Facebook lapā

Tanī brīdī no manis atskanēja cinisks jautājums: VAI TAD TIK MAZIŅIEM ARĪ IR? Mums nevienam nebija drošības vestes un Aleksim arī nē. Es gāju mājās un domās strīdējos, vajag vai nevajag. Nekas taču nenotika! Kur var dabūt tik mazas vestītes, toreiz 1998. gadā nebija tik populāra lieta drošības vestes, un vispār es nebiju tādas nekur redzējusi. Nu vienkārši pilnīgs MURGSSS toreiz manā galviņā!!! Bezatbildības kalngals! Kauns! Un tagad sērojot par svešinieku uzpeldēja tās absurdās kļūdas, kas varēja maksāt dzīvības. Un nekautrējos šo savu kļūdu jums rakstīt, jo tagad atbildiet sev, izmeklējiet savu pieredzi. CIK NO MUMS ŠĀDU PAŠU KĻŪDU PIEĻĀVUŠI?
-CIK NO MUMS IEMET VESTES LAIVĀ AR DOMU, KA TAD KAD VAJADZĒS, TAD JAU PASPĒS UZVILKT?
-CIK NO MUMS IR AICINĀJUŠI KĀDU UZ SPĒKA SACENSĪBĀM PELDĒŠANĀ NEZINOT OTRA CILVĒKA PIEREDZI UN PRAKSI UZ ŪDENS?
-CIK NO MUMS IR PALIKUŠI SARGĀT MANTAS KRASTĀ, KAMĒR BĒRNI VIENI IR ŪDENĪ?
-CIK NO MUMS IR PATEIKUŠI SAVIEM PUSAUDŽIEM, KA, JA JŪRA IR ATKĀPUSIES, TAD SĒKĻU DZIĻUMS NAV TĀDS PATS KĀ PAGĀJUŠAJĀ GADĀ? TAS IR IZMAINĪJIES UN STRAUMES IR SAVĀDĀKAS PIE DZIĻĀKAJIEM SĒKĻIEM, KAUT ARĪ TUR NAV PĀRI GALVAI?
-CIK NO MUMS EJOT PELDĒTIES PIESKATA ARĪ SAVU BLAKUS ESOŠO PELDĒTĀJU?
-CIK NO MUMS ZINOT, KA CILVĒKAM AR LIEKO SVARU SAKARSTOT SAULĒ ŪDENS PELDE IR BĪSTAMĀKA, UN AICINA NOPELDĒTIES VISIEM KOPĀ?
-CIK NO MUMS IR GĀJUŠI PELDĒT REIBUMA STĀVOKLĪ?
-CIK NO MUMS IR LĒKUŠI ŪDENĪ NEPĀRBAUDOT CIK DZIĻŠ UN KAS ATRODAS ŪDENS DZELMĒ?
-CIK NO MUMS MĀK SNIEGT PIRMO PALĪDZĪBU SLĪKUŠAJIEM?
– CIK NO MUMS ZINA, KA, JA ZIEMAS LAIKĀ IELŪZT LEDŪ BĒRNS, TAD KRIEVIJAS PRAKSE RĀDA, KA IR BIJIS IESPĒJAMS ATDZĪVINĀT PAT PĒC 45 MINŪTĒM, BEZ SMADZEŅU BOJĀJUMIEM, JO LEDŪ ORGANISMS SASALST UN ORGANISMĀ PROCESI NORIT PAVISAM LĒNI?

JŪS VARAT TURPINĀT UZDOT ŠOS JAUTĀJUMUS, JO 65 UZ ŠO BRĪDI IR PILNĪGI PIETIEKAMS AIZGĀJUŠO CILVĒKU DZĪVĪBU DAUDZUMS, LAI MĒS TĀ KĀRTĪGI PADOMĀTU!

AICINU ARĪ LŪGTIES PAR SĒROJOŠAJIEM PALICĒJIEM UN TICĪBĀ ARĪ PAR PĒKŠŅĀ NĀVĒ AIZGĀJUŠAJIEM, LAI DIEVA MIERS, KAS IR AUGSTĀKS PAR CILVĒKA SAPRAŠANU MŪS VISUS STIPRINA.

MĪĻIE, ES TIKAI AICINU IKVIENU, ESIET UZMANĪGI, LAI IKDIENAS ATGRIEŽATIES NO ATPŪTAS PIE ŪDEŅIEM TIEŠI TIK CIK AIZBRAUCĀT! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru