Ābolu pīrāgs, kas burtiski kūst mutē

Sastāvdaļas:

milti – 2 glāzes.

āboli – 1 kg.

sviests – 150 gr.

krējums – 0,5 glāzes

soda – 1/2 tēj. kar.

etiķis – 1 tēj. kar.

cukurs – 1 glāze

olas – 1 gb.

 

Pagatavošana:

Izsijāt miltus un sajaukt ar mīkstu sviestu.

Ieliet miltos 0,5 glāzes ūdens un kārtīgi samaisīt.

Pievienot mīklai ae etiķi dzēsto sodu, visu kārtīgi samīcīt, mīklai jābūt mīkstai, lai nelīp pie rokām.

Ābolus nomizot,  izņemt serdi, un sagriezt plānās daiviņās. Izrullēt mīklu un liek ietaukotā formā,  tad mīklu noklāt ar ābolu daiviņām.

Krēmam: sajaukt 1 glāzi skābā krējuma, 1 glāzi cukura, olu un 2 ēd. kar. miltu,  visu sajaukt ar mikseri. Sanāk šķidrs krēms.

Krēmu uzliet mīklai ar āboliem un likt ceptie uz 200 grādiem apmēram 45-50 minūtes. Atdzesējiet pīrāgu un virsū uzbērt pūdercukuru.

Labu apetīti!

 

Arī garšīgi: Pīrāga mīkla bez rauga: Pati vieglākā, garšīgākā un ekonomiskākā mīkla! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru