Nīderlandes lidsabiedrība KLM plāno “sāpīgu” izmaksu samazināšanu, lai cīnītos ar augstajiem izdevumiem

Nīderlandes aviokompānija KLM paziņoja, ka tā plāno “sāpīgu” izmaksu samazināšanu, lai cīnītos ar augstajām izmaksām un darbinieku trūkumu.

Nīderlandes aviokompānija KLM iepriekšējās nedēļas izskaņā paziņoja par “sāpīgu” izmaksu samazināšanu un citiem pasākumiem, kuru mērķis ir uzlabot pārvadātāja finanses, turpinot atveseļoties pēc COVID pandēmijas, kuras dēļ lidmašīnas visā pasaulē ievērojami samazināja lidojumu skaitu, vai to pilnībā atclēa.

KLM izpilddirektors Marjans Rintels sacīja, ka KLM kopā ar daudzām citām aviokompānijām “cieš no augstām izmaksām un personāla un aprīkojuma trūkuma. Mūsu lidmašīnas ir pilnas, bet mūsu kapacitāte joprojām nav sasniegusi līmeni, kāds bija pirms pandēmijas”.

Nīderlandes pārvadātājs ir daļa no Air France-KLM grupas, kas 2020. gadā cieta zaudējumus 7,1 miljarda eiro (8,4 miljardu ASV dolāru) apmērā, jo globālās pandēmijas dēļ tika apturēta lidmašīnu ekspluatācija un apturēti ceļojumu plāni visā pasaulē, izraisot pasažieru skaita samazināšanos par 67 %.

KLM paziņoja, ka pasākumu kopums ir paredzēts, lai īstermiņā uzlabotu tās darbības rezultātu par 450 miljoniem eiro (497 miljoniem ASV dolāru). Uzņēmums neatklāja, vai izmaiņu rezultātā tiks samazināts darbinieku skaits, bet norādīja, ka tā mērķis ir “pēc iespējas vairāk aizsargāt darbavietas visā uzņēmumā”.

“Tas ir sāpīgi katram KLM kolēģim, bet tas ir nepieciešams, un tas ir jādara tagad,” paziņojumā sacīja Rintels.

Izmaksu samazināšana arī palīdzēs atbrīvot ceļu investīcijām KLM flotes atjaunošanā, lai iegādātos klusākas un ekonomiskākas lidmašīnas, teica finanšu direktors Bass Brouns.

Starp plānotajiem pasākumiem KLM paziņoja, ka vēlas palielināt produktivitāti, samazināt pilotu trūkuma ietekmi un panākt labāku līdzsvaru starp Eiropas un tālo reisu lidojumiem, kā arī apsvērt iespēju daļu tehniskās apkopes uzticēt ārpakalpojumu sniedzējiem.

Uzņēmums arī pārskata vai atliek daudzas plānotās investīcijas un izskata iespējas nodot ārpakalpojumus, atsavināt vai apturēt “darbības, kas tieši neveicina lidojumu veikšanu”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru