Lietuvā pirmo reizi ar Covid-19 miris mazulis. Viņš ārstējās mājās un tur arī nomira

Lietuvā ar koronavīrusu pirmo reizi miris vienu gadu vecs bērns. Šo informāciju sociālajos tīklos apstiprināja arī Lietuvas Statistikas departamenta pārstāvji, ziņo vietējie mediji.

Bērns mūžībā aizgājis jau šī gada 1. septembrī, taču obligātās autopsijas, tiesu medicīnas ekspertīzes un citu procedūru kavējumu dēļ tikai sestdien oficiāli apstiprināts nāves iemesls. Portāls “15min” sīkāk skaidro notikušā apstākļus.

Mirušā bērna māte rudenī publiski “Facebook” rakstīja, ka ģimene atstāta neziņā – par bērna nāves cēloni viņi vēl nebija informēti. Prokuroram jautāts vairākas reizes, taču tika saņemta atbilde, ka notiek izmeklēšana.

Bērns ārstējies mājās un tur arī nomira

Telšu slimnīcas Bērnu slimību nodaļas ārste Egle Lisoviene šodien medijam LRT pastāstīja, ka māte ar bērnu pie viņiem slimnīcā vērsās 31. augusta pēcpusdienā ar aizdomām par laringītu. Tobrīd nebija informācijas, ka bērnam varētu būt koronavīruss, tāpēc viņš tika palaists ārstēties uz mājām. Viņš nomira 1. septembra rītā.

Ārste skaidro, ka simptomātiska ārstēšana tiek nozīmēta, ja nav aizdomu par infekciju.

“Tika veiktas asins analīzes, un tās liecināja par vīrusu infekcijas pazīmēm. Vecāki tobrīd atteicās no ārstēšanas slimnīcā, un bērns tika izrakstīts mājās ar ieteikumiem par simptomātisku ārstēšanu,” stāsta ārste.

Visizplatītākā simptomātiskā ārstēšana inhalācijas un drudža gadījumā – pretdrudža līdzekļi, raksta LRT.

“Mēs redzējām bērnu salīdzinoši neilgu laiku pirms testu veikšanas. Kad viņu izrakstīja no slimnīcas, viņa stāvoklis bija stabils, bet es nevaru komentēt klīnisko gaitu mājās,” skaidro Lisoviene.

Lietuvas Statistikas departamenta pārstāvja ziņojums

“Statistikas departamenta publicētajās un katru dienu atjauninātajos datos ir parādījies jauns nāves gadījums pēc inficēšanās ar Covid-19: vienu gadu vecs bērns”, sociālajā tīklā “Facebook” raksta Lietuvas Statistikas departamenta Statistikas izplatīšanas un komunikācijas nodaļas analītiķis Jonass Bačels.

“Mirušajam bērnam bija ne tikai pozitīvs Covid-19 tests, bet tiesu medicīnas ekspertīzē tika konstatēts, ka viņa galvenais nāves cēlonis ir Covid-19,” sacīja Bačels.

Līdz šim jaunākā cilvēka nāves gadījums ar kovidu Lietuvā tika fiksēts vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem.

Kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar koronavīrusu valstī diagnosticēta aptuveni 491 tūkstotim cilvēku. Ar Covid-19 kopumā Lietuvā miruši aptuveni 7000 cilvēku.

Slimnīcās pašlaik tiek ārstēti 1313 Covid-19 pacienti, 125 no viņiem atrodas reanimācijā.

Pēc Statistikas departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Lietuvā pieaudzis līdz 829,8.

Lietuvā vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši 67,6% iedzīvotāju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru