Kāpēc ir nepieciešams caurums lodīšu pildspalvas vāciņā?

Noteikti daudzi ir pamanījuši, ka lodīšu pildspalvas vāciņā ir divi caurumi. Ja ar pirmo viss ir skaidrs (tā vāciņš tiek uzlikts uz pildspalvas), tad kāpēc ir izveidots caurums augšpusē – ne visi sapratīs.

LASI VĒL: Pēc ļoti pieredzējuša šašlika meistara ieteikumiem, pirms šašlika cepšanas es tagad vienmēr daru šādi

To mēs arī mēģināsim noskaidrot.  Atzīstieties, vai jūs kādreiz esat grauzis plastmasas vāciņu no lodīšu pildspalvas? Nemaz nemēģiniet to noliegt, mēs zinām jūsu pozitīvo atbildi, bet, ja pieaugušais nodarbojas ar šādām lietām, tad šeit iet runa tikai par estētiskās puses jautājumu, bet, ja to dara bērns, tad viss ir daudz nopietnāk.

Bērni pastāvīgi kaut ko bāž mutē, izpētot apkārtējo pasauli. Un, ja plastmasas vāciņš nonāk viņu redzes lokā, tad tas nekavējoties jāizvērtē pēc garšas. Problēma ir tāda, ka daudzi mazuļi norij savus atradumus.

LASI VĒL: Galkins parādīja slaido, 71 gadus veco, Pugačovu šauros džinsos

Lai nenotiktu nelabojamis un bērns nenosmaktu, norijot vāciņu (galu galā bērnu elpceļi ir diez gan šauri), BIG pildspalvu ražotāji pirmie nāca klajā ar šādu praksi, katrai pildspalvai plastmasas vāciņā izveidojot caurumu. Tā mazulis varēs elpot, un vecākiem būs laiks izsaukt ātro palīdzību. Lai cik dīvaini tas neskanētu, visā pasaulē ir reģistrēti daudzi gadījumi, kad šādā veidā tika izglābti bērni un pieaugušie.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru