Sastāvdaļas
Mīklai:
- 8 ēd.k. miltu
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 100 gr sviests vai margarīns
- 2 olas
- 1 tēj.k. sodas
- 1 ēd.k. kakao
Krēmam:
- 600-700 g 20% krējums
- 100 gr cukura
Pagatavošana:
Izkausētu sviestu sakuļ kopā ar olām, tad pievieno iebiezināto pienu un atkal sakuļ. Sodu dzēš ar etiķi, pievieno mīklai un sakuļ. Iesijā miltus mīklā un samaisa.
Mīklu dala divās daļās. Mīklā iemaisa izsijātu kakao.
Cep 180 grādos aptuveni 15-20 minūtes.
Krēmam: samaisi krējumu ar cukuru, nedaudz sakuļ.
Gatavās mīklas plātnes sagriez uz pusēm, apgriež malas. Katru mīklas slāni sadurstām ar dakšiņu (izņemot apakšējo) un noziežam ar krēmu. Mīklas atgriezumus var izmantot kūkas sānu dekorēšanā.
Visu kūku sasmērē ar krēmu un liek ledusskapī uz nakti.
Labu apetīti!