Cēsu Vēstures un mākslas muzejā atzīmēs Tautas Frontes Cēsu nodaļas dibināšanas 30gadi

Šogad aprit 30 gadi kopš cēsnieku cīņas simboliskā sākuma – Latvijas Tautas frontes Cēsu rajona nodaļas dibināšanas. Cēsu Vēstures un mākslas muzejs aicina atkal satikties aktīvos tautfrontiešus un domubiedrus otrdien, 11.septembrī plkst. 18:00 Cēsu Izstāžu namā.

Trešās atmodas laikā Cēsīm, cēsniekiem un visiem bijušā Cēsu rajona iedzīvotājiem bija īpaša, neizdzēšama nozīme brīvības atgūšanas ceļā. Ne velti tieši Cēsis bija Latvijas Tautas frontes otrā galvaspilsēta – šeit ļaudis bija aktīvi savos darbos un skaidri zināmu mērķi. Trešās atmodas redzamākais virzītājspēks Dainis Īvāns Cēsis sauc par “mūsu tautas nevardarbīgā karaspēka garīgo priekšpulku”.

Tas sākās kā septiņu cilvēku iniciatīva – veidot Tautas frontes atbalsta grupu Cēsīs. 1988.gada 26.augustā iniciatīvas grupa pirmoreiz sanāca uz oficiālu tikšanos. Divas nedēļas vēlāk – 11.septembrī tika nodibināta Latvijas Tautas frontes Cēsu rajona nodaļa, kuras sastāvā jau bija 658 cilvēku. Divās nedēļās – 658! Kas tagad vairs saskaitīs, cik pavisam kopā bija tautfrontiešu, atbalstītāju, darītāju…. Cēsnieku dibinātā LTF nodaļa kļuva par pirmo tautas frontes nodaļu Latvijā, tikai pēc mēneša – 8. – 9.oktobrī Rīgā notika Latvijas Tautas frontes dibināšanas kongress.

Tautfrontiešu, cēsnieku un visas Latvijas iedzīvotāju mērķis bija liels – Latvijas neatkarības atjaunošana. Satiksimies, lai kopīgi atskatītos uz piedzīvoto, pārdzīvoto un paveikto!

Papildu informācija:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru