Zinātnieki ir nosaukuši labākos māju stāvus dzīvošanai

Par gaumi un krāsu, kā zināms, nestrīdās. Cik cilvēku uz Zemes, tik arī viedokļu. Tās ir pārbaudītas patiesības. Dažiem cilvēkiem, piemēram, patīk dzīvot augstumos. Skats uz visu pilsētu, svaigs gaiss un tamlīdzīgi.

Citi, tieši otrādi, labāk izvēlas zemos stāvos – tīri praktisku apsvērumu dēļ: nevajag ilgi kāpt pa kāpnēm, un, nedod Dievs, ugunsgrēka vai kādas citas ārkārtēja situācijas gadījumā, var vēl paspēt izglābties, vienkārši izlecot pa logu.

Lai kā arī nebūtu, katram patīk dzīvot pa savam. Tomēr kādas amerikāņu universitātes zinātnieki ne tik sen ir veikuši pētījumi, kura rezultāti liecina: vislabāk ir dzīvot pirmajā, otrajā vai trešajā stāvā. Tas ir ārārtīgi veselīgi cilvēka psihiskajam stāvoklim.

Turklāt jāpiezīmē, ka tāds secinājums ir attaisnots tikai gadījumā, ja cilvēki dzīvo zaļajā rajonā, kur nav īpašu ekoloģisku problēmu. Diemžēl mūsdienu pilsētu apstākļos – netīrība, putekļi un pūlis – dzīvošana zemākajos stāvos ir saistīta ar daudzām neērtībām, kas, protams, nenāk par labu ne garīgajai veselībai, ne arī labklājībai. Tā kā, ja jums apkārt ir zaļumi un koki, tad jums ir paveicies, un ja vēl pirmā, otrā vai trešā stāva logi ir vērsti uz dzīvīgo ielu vai skaļo prospektu, tad šeit, pats par sevi, kaitīguma ir vairāk nekā lietderīguma.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru