Viņa cīnījās par savu dzīvību, neskatoties uz visiem apstākļiem: pats mazākais dzimušais bērniņš piedzimstot neelpoja un svēra kā šokolādes tāfelīte

Viens no mazākajiem bērniņiem pasaulē, kuram pēc tam izdevies izdzīvot, piedzimstot svēra tik, cik sver viena šokolādes tāfelīte.

Mazā meitenīte vārdā Manušī piedzima 12 nedēļas pirms noteiktā laika. Viņa svēra vien 400 gramus – tik, cik vidēji sver šokolādes tāfelīte. Viņas kājiņa bija tik pat liela, cik viņas tēva rādītājpirksta augšējā daļa.

Manušī, kas piedzima Radžastānā (Indijā) bija vien 22 cm gara. Viņa tiek uzskatīta par vismazāko jaundzimušo Āzijas teritorijā, kuram bija izdevies izdzīvot.

Kad ārsti izņēma mazulīti no mātes dzemdes, iespēja, ka viņa izdzīvos, bija vien 5%. Meitenīte neelpoja, viņas āda bija plānaka par papīru, visi orgāni bija līdz galam neattīstīti. Taču jau pus gadu vēlāk viņu ar mammu izrakstīja no slimnīcas.

Neskatoties uz to, ka ārsti deva vien 5% iespēju, ka meitenīte izdzīvos bez smadzeņu traumēšanas, Manušī intelektuālajā līmenī ir pilnīgi normāla un vesela.

Šķir nākošo lapu un uzzini, kā izskatījās meitenīte dienā, kad viņa no slimnīcas devās mājās

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru