Karsto ēdienu top-10 svētku galdam

Vai jūs jau paspējāt sastādīt ēdienkarti tuvākajiem svētkiem? Kā jau pie ilgstošas gatavošanas, jaunu recepšu meklēšanu mēs veicam nelabprāt. Ir grūti izdomāt visu līdz pat sīkākajai detaļai.

Dažreiz ir vieglāk pasnieg to, kas ir labi zināms. Bet tikai ne šogad! Mums ir izlase, kas padarīs jūsu laika pavadīšanu virtuvē vieglāku, bet pasēdēšanu pie galda – ideālāku.

Un tā, kas jums patīk labāk: cūkgaļa, liellopu gaļa, trusis, pīle vai zivs? Lai kāda arī nebūtu jūsu atbilde, mums atradīsies jums piemērots variants. Atsakieties no ierastajiem ēdieniem un garlaicīgas pasniegšanas. Sagaidiet svētkus tā, lai katrs ciemiņš pēc tam teiktu: “Svētki izdevās!”

Cūkgaļa ar apelsīniem

Bez cūkgaļas neiztikt nevienos svētkos. Starp neskaitāmajām receptēm katra saimniece izvēlas to, kas garšos viņas ģimenei un ciemiņiem. Arī budžetam ir milzīga nozīme, it īpaši, ja bez cūkgaļas ir jāpagatavo vēl kādi trīs oriģinālie ēdieni. Cūkgaļa ar apelsīniem – sulīgs un sātīgs, spilgts un skaists ēdiens. Un arī ģimenes budžets no tā necietīs.

Sastāvdaļas

Cūkgaļa — 1 kg
Apelsīns — 2 gab.
Мedus — 1 ēdamkarote
Sāls, pipari, kaltēts baziliks pēc garšas
Augu eļļa – 2 ēdamkarotes.

Pagatavošana

Gaļu nomazgāt. Ar papīra dvieļiem nosusināt. Cūkgaļā veikt dziļus iegriezumus. Gaļai obligāti jāpievieno sāls un pipari. Nomazgājiet augļus. Sagriezt daiviņās. Augļa gabaliņus ievietot katrā iegriezumā. Cūkgaļu iesmērējiet ar šķidru medu. Pa virsu uzberiet baziliku. Cepamplāti iesmērējiet ar augu eļļu. Var vienkārši uzklāt alumīnija foliju. Pa virsu uzlieciet cūkgaļu. Uzstādiet cepšanas temperatūru uz
200 °С. Lieciet ēdienu cepeškrāsnī uz 60 minūtēm. Gatavu gaļu var izrotāt ar zaļumiem. Uz svētku galda pasniegt vēl siltu.

Karstais ēdiens “Bize”

Svētki bez karstā ēdiena nav nekādi svētki. Ēdiens, kuru mēs tagad piedāvājam, ir neticami sulīgs un aromātisks. Pat, ja jums jau ir savs karstā ēdiena pagatavošanas un pasniegšanas veids, “Bize” izrādīsies daudzreiz garšīgāka.

Sastāvdaļas

Cūkgaļas fileja — 1 kg
Sīpoli — 3 gab.
Granātābolu sula — 1 glāze
Plūmes – 10 gab.
Cietais siers — 150 grami
Augu eļļa — 2 ēdamkarotes.
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Salātu lapas un granātābola sēklas rotāšanai

Pagatavošana

Gaļu nomazgāt. Nosusināt ar papīra dvieļiem. Sagriezt gareniski, neaizejot līdz pašām malām (tas atgādinās bizi). Tagad viegli izklapējiet. Pievienojiet sāli un citas garšvielas. Notīriet sīpolu. Sagrieziet dārzeni gredzenos.
Ar sīpola gredzeniem apklājiet izklapēto gaļu. Aplejiet to ar granātābola sulu. Ir nepieciešamas 2 – 3 stundas, lai gaļa izmarinētos.
Sagrieziet plūmes gabaliņos. Sarīvējiet cieto sieru.
Veiciet filejā iegriezumus. Piepildiet tos ar plūmēm un sieru.
Ar zobu bakstāmo kociņu palīdzību izveidojiet kaut ko līdzīgu bizes pīšanai.
Dziļā pannā uzkarsējiet eļļu. Tagad fileju no abām pusēm apcepiet. Uzlieciet pannai vāku un uz lēnas uguns pasautējiet vēl 15 minūtes.
Izmantojiet granātābolu sēklas, kā arī lapu salātus, lai izrotātu gatavu silto ēdienu. Pasniegšana, un arī pata garša neatstās jūs vienaldzīgus.

Vistu stilbiņi pienā

Un lūk vēl viens neaizstājams svētku galda viesis – vista. Šajā reizē nopērciet vistu stilbus, lai izceptu maigu gaļu ar neparastu garšu. Vai jūs esat kādreiz mēģinājuši tādā veidā pagatavot vistu?

Sastāvdaļas

Vistu stilbiņi – 1 kg
Piens — 500 ml
Sīpols — 4 gab.
Augu eļļa — 3 ēdamkarotes
Lauru lapas — 2 gab.
Sojas mērce, sāls, pipari, ķiploks

Pagatavošana

Sagatavojiet stilbiņus.
Sagatavojiet marinādi, samaisot sojas mērci ar sāli, kā arī pievienojot maltus melnos piparu. Neaizmirstiet par ķiploka daiviņām. Aplejiet gaļu ar tādu garšvielu maisījumu un atstājiet uz 60 minūtēm.
Dziļā pannā uzkarsējiet nelielu daudzumu eļļas. Apcepiet gaļu.
Ņemiet keramikas trauku. Trauka apakšā izklājiet ķiploku, kas palika no marinādes. Pa virsu izklājiet pašu gaļu. Sagrieziet sīpolus. Uzberiet virsū vistu stilbiņiem. Aplejiet visu ar pienu. Pievienojiet lauru lapas.
Noregulējiet temperatūru uz 180 °С. Lieciet trauku cepeškrāsnī. Cepiet 90 minūtes.
Izslēdziet cepeškrāsni, bet nesteidzieties izņemt gaļu. Ļaujiet tai palikt cepeškrāsnī vēl 30 minūtes. Pienu no trauka var izmantot kā mērci garnējumam.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru