Sastāvdaļas
- 150 g magones
 - 120 gr sviests ( istabas temperatūrā)
 - 3 olas
 - 3 ēd/k pūdercukurs
 - 3 vidēji lieli āboli
 - 2 ēd/k manna
 - 1 ēd/k medus
 - 1 ēd/k augu eļļas
 - 1 tējk. cepamā pulvera ( bez kaudzes)
 - 50-70 gr tumšās šokolādes + 3 ēd/k piens
 - 3-4 ēd/k pūdercukurs + 1 tējk. ūdens + 3 tējk. citronu sulas
 
Kā pagatavot
- Magones aplej ar vārošu ūdeni. Ļauj pastāvēt 10 – 15 minūtes, tad nokāš. Magonēm pievieno medu un to visu belenderī kārtīgi sasmalcina. Lieliski sanāk arī magones izmaļot 2-3 reizes caur gaļas mašīnu.
 - Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ sviestu, pa vienam pieliekot klāt olu dzeltenumus.
 - Ābolus nomizo, izņem serdes un sarīvē uz rupjās rīves ( negriež)
 - Sviestam pakāpeniski pievieno ābolus un magones, mannā, cepamo pulveri, augu eļļu un pūdercukuru.
 - Sakuļ olu baltumus stingrās putās un arī pakāpeniski iecilā mīklā.
 - Gatavo mīklu izlej iesmērētā formā ( man apm. 20 cm) un liek cepeškrāsnī 180 – 200 grādos uz 45-55 minūtēm.
 
Gatavo glazūras:
- Ūdens peldē izkausē šokolādi un pievieno pienu – tumšā glazūra.
 - Pūdercukuru sajauc ar ūdeni un citronu sulu – gaišā glazūra.
 
Pīrāgam ļauj kārtīgi atdzist vismaz pāris stundas, bet var arī atstāt uz visu nakti.
Labu apetīti!
