9 iemesli, kāpēc apelsīnu miziņas nevajag mest ārā

Pirms met ārā apelsīnu miziņas, izlasi šo! Vai tu zināji, ka apelsīnu miziņai ir daudz veselīgu īpašību? Tu, iespējams, būsi pārsteigts uzzināt, ka šis citrusauglis var sniegt labumu tavai veselībai un skaistumam. Ja tu meklē lētu, dabisku risinājumu veselības stiprināšanai, tad tu noteikti gribēsi izmēģināt šo!

Tici vai nē, apelsīnus un to miziņas izmanto medicīnas nolūkiem jau gadsimtiem ilgi. Vai tu esi gatavs uzzināt vairāk? Paskatīsimies uz dažiem veidiem, kā apelsīnu miziņa var tev palīdzēt.

1. Zobu balināšana
Ja jūs meklējat lētu zobu balināšanu, tad neizmetiet apelsīna miziņu!! The Health Site norāda, ka apelsīniem ir zobu balinošas īpašības, kas palīdzēs atbrīvoties no aplikuma uz jūsu zobiem. Sarīvējiet zobus ar miziņu un vērojiet, kā jūsu smaids paliek arvien gaišāks.

2. Noderīgi veselībai
Saskaņā ar Oprah, apelsīnu un to miziņu sastāvā ir šķiedrvielas. Tas var palīdzēt uzlabot gremošanu un caureju.

3. Ārstē bezmiegu
Apelsīni ir lielisks aromterapijas avots, ko var izmantot daudzu kaišu ārstēšanā. Bezmiegs, saskaņā ar Livestrong, ir viena no tām. Dziļi ieelpo miziņu smaržu un atslābinies.

4. Attīra melnos punktiņus
Ja tev starp skaistumkopšanas līdzekļiem vēl nav apelsīnu miziņa, tad tev noteikti vajadzētu tās sākt izmantot. Apelsīnā atklātās savelkošās īpašības darbojas, lai likvidētu ādas atmirušās šūnas un melnos punktiņus. Ieberzē miziņas tieši uz sejs, lai uzlabotu savas ādas stāvokli.

5. Ārstē pret blaugznām
Stylecraze norāda, ka apelsīnu miziņas darbojas kā dabīgs mitrinātājs un var palīdzēt atbrīvoties no blaugznām. Sasmalcini apelsīna miziņu un atstāj savos matos uz nakti, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

6. Palīdz astmas gadījumā
Astma ir tāds stāvoklis, kad paliek grūti elpot. Saskaņā ar Stylecraze, apelsīnu miziņas palīdz novērst gļotu un flegmas veidošanos, kas var palīdzēt ārstēt astmu.

7. Ārstē galvassāpes
Vai tev bieži ir galvassāpes? Tev vajadzētu kārtīgi paostīt apelsīnu miziņu. Saskaņā ar Stylecraze, apelsīnu miziņas smarža darbojas kā aromterapija un samazina galvassāpes, kā arī dusmu un depresijas simptomus.

8. Novērš sliktu elpu
Ja tev ir slikta elpa, tad ļauj, lai to aizstāj apelsīnu miziņas citrusu smarža. Vienkārši ieberzē apelsīnu miziņu zobos un smaganās, un tu acumirklī smaržosi daudz labāk.

9. Pasargā no vēža
Saskaņā ar The Health Site, apelsīna miziņu lietošana var pasargāt tavu organismu no kaitīgajām vēža šūnām. Apelsīnu miziņa savieno toksiskās ķimikālijas ēdienā, lai ierobežotu iedarbību uz zarnu gļotu membrānām.

Vai uzzināji kaut ko jaunu? Neaizmirsti padalīties ar ziņām ar saviem draugiem!

Avots: remedydaily.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru