9 augi, kas ražo skābekli pat naktī, tamdēļ to atrašanās guļamistabā ir vēlama

Jau kopš skolas gadiem daudzi atceras, ka augi uzņem ogļskābo gāzi un izdala skābekli. Lielākā daļa augu labvēlīgi ietekmē mūsu fizisko un psiholoģisko stāvokli un veselību.

Ļoti lielu dienas daļu cilvēks pavada iekštelpās – darbā, birojā, veikalā utt. Problēma ir tāda, ka lielākoties gaiss iekštelpās ir daudz netīrāks par gaisu ārā.

Visvieglākais un skaistākais veids, kā pasargāt sevi no gaisa piesārņojumiem un dažādām slimībām – nopirkt telpaugu. Nakts tumšajā laikā lielākajai daļai istabas augu trūkst saules gaismas, lai noritētu fotosintēze, kas noved pie samazināta skābekļa izstrādes šajā diennakts laikā. Taču šie deviņi augi ne tikai izdekorēs jūsu mājvietu vai biroju, bet arī uzlabos jūsu miega kvalitāti un vispārējo labsajūtu gan dienas, gan nakts laikā.

Alveja

Alveja ir īsts brīnumlīdzeklis, kas spēj palīdzēt teju ar katru veselības vai ādas problēmu. Turklāt alvejas nav ļoti prasīgi augi, tādēļ rūpes par to nebūt nebūs grūtas. Alvejas spēj nakts vidū izdalīt skābekli, kas nodrošina mierīgu un ciešu miegu.

Sansevjēras

Tautā sansevjēras mēdz saukt arī par “līdakas asti”, jo tām ir asas lapas. Šis augs tiek uzskatīts par vienu no vislabākajiem dabīgajiem gaisa attīrītājiem, jo tie gan pa dienu, gan naktī izdala ievērojamu daudzumu skābekļa. Tāpat, kā alvejām, arī sansēverijām nav nepieciešamas ārkārtīgi lielas rūpes par to. Tāpat šis augs padarīs jūsu interjeru daudz interesantāku.

Nīms

Nīms ir teju sinonīms vārdam “tīrība”. Āzijā un Indijā jau sen izmanto šī auga labvēlīgās īpašības. Šis augs spēj ne tikai attīrīt gaisu, tas spēj izdalīt dabīgu, cilvēkam nekaitīgu pesticīdu, kas palīdz cīņā pret kaitinošajiem odiem. Nīma audzināšanai iekštelpās būs nepieciešama pacietība un nemitīgas rūpes, jo šim augam vajag labu augsni un saules gaismu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru