7 visaromātiskākie krūmi dārzam

Parastais jasmīns

Parastais jasmīns – tas ir krūms, kas izaug aptuveni 3 metrus augsts, ar izplestu kroni un taisniem zariem. Ziedēšana parasti sākas jūnijā un turpinās aptuveni 3 nedēļas. Ziedi ir krēmbalti, tiem piemīt spēcīgs aromāts, kas līdzinās zemeņu smaržai.

Irbene

Kuplais, daudzslāņainais hibrīdu izcelsmes krūms parasti izaug līdz pat 3 metru augsts. Irbene zied maijā-jūnijā, baltie ziediņi veido apļveida ziedkopas. Tie izplata patīkamu, spēcīgu aromātu, kas sajūtams no attāluma. Jāņem vērā, ka šī hibrīda pirmatnējās šķirnes ir siltummīļi un augus labāk audzēt mēreni siltā klimatā.

Parastā mahonija

Dekoratīvais mūžzaļais krūms ir līdz pat 2 metrus augsts. Maijā to rotā dzelteni, skaraini ziedi ar vieglu aromātu, kas atgādina maijpuķītes. Spēcīgāks aroāts piemīt Bila mahonijai, kas mūsu valstī ir diezgan pagrūti atrodama.

Brūnactiņa

Lapu koku krūms aug līdz pat 2 metru augstumam. Brūnactiņa zied pavasarī, līdz lapu parādīšanās, 2 – 3 nedēļas. Dzeltenie vai blāvi dzeltenie ziedi veido kuplu ziedkopu, kas atgādina zvaniņus. Pēc ziedēšanas iznāk noapaļotas, malās noasinātas lapas. Brūnactiņu aromāts ir maigs, tas atgādina prīmulu smaržu. Siltumu mīlošais augs iederēsies mūsu valsts dienvidu reģionos.

Lai gūtu labāku efektu, smaržīgie augi jāstāda zem mājas logiem, blakus soliņam vai nojumei, gar taciņām. Šie krūmi pavisam noteikti var kļūt par dzīvu norobežojumu no nepatīkamām smakām, piemēram, komposta vai kūtsmēsliem.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru