6 “nekaitīgi” paradumi, kuru dēļ jums parādās arvien vairāk krunciņas

Iedegums, alkohols un smēķēšana ir visiem zināmie jaunības ienaidnieki. Bet izrādās, ka agrīnās krunciņas izraisīt var ne tikai kaitīgie ieradumi, bet arī pavisam nekaitīgi – mūsu gadījumā tie, kas tikai tādi liekas. Par tiem mēs arī pastāstīsim šodienas rakstā.

Salmiņi

Kamēr jūs cenšaties pasargāt zobus no nokrāsošanās, dzerot tumšus dzērienus, ap muti parādās sīkas krunciņas. Jūs intensīvi saspiežat lūpas, kas ādai nepavisam nepatīk.

Starp citu, tādas pašas “vecuma pazīmes” parādās arī smēķētājiem. Protams, ka dzert kokteili no salmiņa ir daudz nevainīgāka nodarbe, nekā atkarība no nikotīna. Bet tā arī neuztur jūsu ādas jaunīgumu.

Kontaktlēcas

Pat, ja jūs ar tām meistarīgi apejaties, diez vai jums izdodas izvairīties no pieskaršanās maigajai un plānajai ādai ap acīm. Tieši šī mehāniskā darbība izraisa krunciņu parādīšanos šajā ādas apvidū.

Ja brilles nav stāsts par jums, tad patērējiet naudu par labu krēmu. Obligāti!

Gulēšana uz sāniem vai uz vēdera

Par laimi, dīvainie nospiedumi uz vaigiem pāriet pavisam drīz pēc piecelšanās. Bet diemžēl izraisītās krunciņas uz sejas, kakla un dekoltē zonas nekur nepazūd. Tās līdz ar vecumu parādās arvien vairāk, kad āda sāk zaudēt tvirtumu un elastību.

Dermatologi un kosmetologi vienbalsīgi iesaka gulēt uz muguras. Ja jūs nevarat tādā stāvoklī iemigt, tad vismaz izvēlieties zīda gultasveļu. Tā samazina ādas beršanos pret spilvenu.

Ilgstošs darbs pie monitora

8 stundas pienākas datoram, un vēl vismaz 2 stundas viedtālrunim, vismaz stundiņa – televizoram. Un tad jau arī miegs vairs nav aiz kalniem! Izrādās, ka visas šīs gudrās iekārtas kolosāli kaitē mūsu skaistumam. Sitienu uztver kakls.

Kosmetologi pat ir izdomājuši jaunu terminu – “IT kakls”. Tādam kaklam ir dziļas krunciņas pie zoda.

Regulāri veiciet sejas fitnesu un masējiet skarto zonu. Jā, vieta starp kaklu un zoda līniju – 90 grādi!

Sildītāji

Centrālā apkure un apsildes ierīces ir mūsu galvenie ienaidnieki aukstajā gad laikā. Tie sausina ādu ( un matus), veicina paātrinātu novecošanos.

Bet nesteidzieties pārvērst dzīvokli par saldētavu. Vienkārši dzeriet vairāk ūdens, un izmantojiet mitrinošu krēmu.

Beztauku diēta

Tas, kurš jums iesaka izslēgt no ēdienkartes taukus, ir jūsu ļaunākais ienaidnieks. Zivis, olīveļļa un rieksti satur taukskābes, kas atbild gan par ādu, gan par organisma veselību kopumā. Tie ir antioksidanti, kas palīdz uzsūkt barības vielas un vitamīnus, kā arī novērš epidermas sausumu.

Informācija arī ir ierocis. Izmantojiet šo materiālu, lai “iegrožotu” vecumu.

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru