6 aristokrātiskās audzināšanas noteikumi, kuri joprojām ir aktuāli

1.Aristokrātiem jau kopš bērnības tika mācīts, ka viņu vārds jau ir reputācija, gods un priekšrocība. Zaudēt cieņu nozīmē pazaudēt savu vārdu. Tieši tādēļ augstdzimušie bērni jau no mazotnes zina, kāda ir pašvērtējuma sajūta. Šādā veidā tiek izstrādāta atbildība pret saviem priekštečiem un viņu atstāto vārdu mantojumā.

2. Bailes spēj iznīcināt – tā runāja dižciltīgie. Ir jābūt drosmīgam, lai dzīvē dotos ar augsti paceltu galvu. Nepieciešams pārvarēt savas fobijas un ieskatīties tām tieši acīs.

3. Atcerieties – pieticība rotā. Nekad nevajag uzvesties tā, it kā jūs būtu gudrāki par citiem, pat tad, ja jūs zināt, ka tā tiešām ir. Tas pats Česterfīlds mācīja saviem pēcnācējiem: “Glabājiet savas zināšanas iekšējā kabatā un nedemonstrējiet tās bez jebkādiem iemesliem.”

4. Spēja kontrolēt savas emocijas – šķiet, ka šī ir viena no vērtībām, kura mūsdienu sabiedrībā ir tik ļoti nepieciešama. Spēja pašam sevi kontrolēt ir ļoti laba īpašība, kuras attīstībai nepieciešams ieguldīt jau no bērnības.

5. Akurāts ārējais izskats – pamats labām attiecībām ar citiem cilvēkiem. Parasti cilvēkus novērtē tieši pēc ārējā izskata. Tādēļ ārējam izskatam nevajadzētu būt pārāk izlecošam, vulgāram vai uzkrītošam, taču tajā pašā laikā nedrīkst ieslīgt galējībās. Aristokrātu lozungs skan šādi – vienkārši, taču ar eleganci.

6. Aristokrāti vienmēr sniedza iespēju savām atvasēm fiziski attīstīties. Spēks un izturība liecina par labu veselību. Dižciltīgo bērni parasti nodarbojās ar ļoti cienījamām sporta nodarbēm: paukošanos, izjādēm ar zirgiem, peldēšanu.

Dalieties ar saviem iespaidiem komentāros!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru