10 rokdarbu veidi, kas rada fantastisku ietekmi uz jūsu veselību

Jebkurai sievietei būtu jāprot nodarboties ar rokdarbiem, un ne jau tikai tādēļ, ka tas ir interesanti. Izrādās, ka rokdarbi spēj labvēlīgi ietekmēt cilvēka veselību. Katru rokdarbu pamatā tiek lieliski nodarbināti mūsu pirkstu gali. Savā veidā šis process pielīdzināms adatiņu terapijai. Tieši tādēļ rokdarbi spēj veicināt sieviešu hormonu izdalīšanos un labvēlīgi ietekmēt aktīvos ķermeņa punktus. Brīnumaini, bet daudzas kaites iespējams izārstēt bez jebkādu medikamentu palīdzības. Atliek vien prast savienot patīkamo ar lietderīgo.

  1. Izšūšana

Palīdz tad, ja jums ir migrēna, stipras galvassāpes, trokšņi ausīs, samazina prāta nogurumu un psiholoģisko spriedzi, kā arī atvieglo gremošanas darbības problēmas. Izšūšana tiek rekomendēta tiem, kam ir urīnizvadsistēmu, asins vai limfātiskās sistēmas darbības traucējumi.

  1. Izšūšana ar šujmašīnu

Tas, ka lielāko darba daļu veic šujmašīna, nesamazina šī procesa labvēlīgo ietekmi uz mūsu organismu. Šūt ar šujmašīnu ieteicams tiem, kas atjauno savas pilnvērtīgās darbības spējas pēc smadzeņu satricinājuma vai galvaskausa traumām. Tiek lēsts, ka šūšana ar šujmašīnu uzlabojot dzirdi un pat intuīciju.

  1. Pērļošana

Pērļošana ir ļoti veselīga nodarbe tiem, kam ir uz stresa pamata radītas galvassāpes, sāp zobi vai ir sajūta, ka lauž kaulus. Šis rokdarbu veids samazina nervozitāti, uztraukumus, palīdz iegūt daudz labāku miegu un samazina kuņģī radītās spazmas.

  1. Koka iededzināšana

Atceraties, kā skolā dedzinājāt dažādus uzrakstus uz skolas soliem? Izrādās, ka šādu darbību laikā uzlabojas cilvēka imunitāte. Koka iededzināšana būs noderīga tiem, kas regulāri saaukstējas, vai kuriem ir jebkādas kuņģa un zarnu trakta darbības problēmas. Turklāt šādā veidā iespējams paātrināt dažādu saišu sastiepumu sadzīšanu, noņem sāpes un spēj pat normalizēt asinsspiedienu. Turklāt, piemēram, skujkoku dūmiem piemīt antiseptiskas īpašības.

  1. Koka apgleznošana un izgriebšana

Rokdarbus ar koku vajadzētu veikt tiem, kam ir dažādas traumas vai hematomas, alerģisks dermatīts nervu jeb neirozes klepus. Divpadsmitpirkstu zarnu čūlas gadījumā arī nepieciešams nodarboties ar šādiem rokdarbiem, kā arī tajos gadījumos, ja jums ir elpas trūkumi jeb aizdusa, hipotensija vai arī nieru bojājumi.

  1. Šūšana

Šūšana ir veselīga un noderīga ne tikai jūsu veselībai, bet arī skaistumam. Visaktīvākās šūšanas laikā ir rokas, smadzenes un acis. Šūšanas process labvēlīgi ietekmē sirdi, normalizē tās ritmu, kā arī samazina asinsspiedienu. Līdzko organisms nonāk saskarsmē ar audumu tiek normalizēts spiediens mūsu galvaskausa iekšienē. Tiem cilvēkiem, kam ir bezmiegs, hronisks nogurums vai arī nervu sabrukumi, šūšanas procesa laikā parasti paliek daudz labāk.

  1. Adīšana 

Ne velti mūsu omītēm tik ļoti patīk adīšana. Viņas zināja, ka adāmadatas ļoti labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadus, kā arī nervu sistēmu, palīdz mugurkaula traumu gadījumā, kā arī tad, ja ir kaut kādas problēmas ar nierēm. Īpaši svarīga adīšana ir tiem, kas cieš no depresijas.

  1. Tamborēšana un frivolitē

Tamborējot iespējams izveidot ļoti daudz interesantu un ārkārtīgi skaistu lietu – sākot ar apģērbiem, līdz pat elegantam apģērbam. Turklāt paralēli visam vēl atbrīvoties no galvas, ausu un zobu sāpēm, sklerozes, kā arī prāta lēnākas darbošanās un ātra noguruma.

  1. No dažādas krāsas auduma gabaliem sašūts audums (‘patchwork’)

Pēdējo gadu laikā šūšanā ienākušas pavisam jaunas tendences – un ne velti! Ja jums ir alerģija pret spalvu, traucēta asinsrite, slikta asins recēšana vai bieža asins tecēšana pa degunu, tad noteikti izmēģiniet šo šūšanas veidu. Šī procesa labvēlīgā ietekme uz mūsu organismu pozitīvi ietekmē balss saites un elpvadu.

  1. Mežģīņu veidošana

Ir zināms, ka mežģīnes var aust dažādos veidos, un visas no šīm metodēm ir vienlīdz labas, noderīgas un ar skaistiem gala rezultātiem. Ar mežģīņu palīdzību iespējams atbrīvoties no galvassāpēm, ārstēt iekaisumus, zobu un ausu sāpes. Šis process kavē ķermeņa novecošanos, atbrīvo tinītu un atjauno redzi.

Kā jūs redzat, tad katra no šīm darbībām spēj labvēlīgi ietekmēt mūsu veselību. Ne velti ar to nodarbojas ļoti daudzas sievietes.

Dalieties ar šo rakstu arī ar citiem lasītājiem!

Avots: marketium.ru 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru