3 veidi, kā attīrīt caurules izlietnē, vannā vai dušā

Ja jums vannas istabā vai izlietnē ūdens iet lejā aizvien sliktāk un sliktāk, negaidiet, kamēr situācija būs katastrofāla.

Jūs taču nevēlaties kādu dienu atnākt mājās un klausīties neapmierinātu kaimiņu sūdzības, ka esat viņus appludinājuši. Tieši tādēļ ļoti svarīgi ir regulāri veikt cauruļu attīrīšanu – kaut profilakses dēļ.

Ticiet mums, tas nebūt nav sarežģīti.

Cauruļu tīrīšanas birstes

Nopērciet lētu un ļoti iedarbīgu elastīgo plastmasas instrumentu vītnes formā ar āķīti, kuram galā ir tāda kā trose. Ja gadījumā cauruli aizsērēja mati vai putekļi, ielieciet šo instrumentu iekšā un velciet pēcāk to ārā. Šī čūskai līdzīgā iekārta izvilks visus matus un citus aizsērējumus, ļaujot ūdenim sākt daudz labāk tecēt prom.

Vantūzis

Lai vantūzis iedarbotos daudz veiksmīgāk, uzlieciet uz notekas virsējās daļas mitru lupatiņu. Tad iepildiet vannu vai izlietni ar karstu ūdeni, lai tā noklātu vantūža apakšējo daļu pilnībā. Ar vantūzi dzeniet caurulēs iekšā gaisu apmēram 5-10 reizes. Ar to vajadzētu pietikt.

Dzeramā soda un etiķis

Ieberiet caurulēs apmēram 1/2 glāzi dzeramās sodas, bet pa virsu uzlejiet glāzi baltā etiķa. Līdzko būsiet ielējuši etiķi, aiztaisiet izlietni vai vannu ciet ar speciālo korķīti vai slapju lupatiņu, lai soda ar etiķi kārtīgi iekļūtu caurulēs. Pagaidiet kādu brīdi, kamēr beigsies sodas un etiķa reakcija, tad lejiet kanalizācijā verdošu ūdeni.

Lai nākotnē izvairītos no nepatikšanām

Iegādājieties sietiņu, kas liekams priekšā izlietnes vai vannas notekcaurulei.

Izmantojiet dušas želeju, nevis ziepes, jo ziepes atstāj nosēdumus, kas veidojas arī caurulēs.

Regulāri izmantojiet sodu ar etiķi. Ja jūs šo procedūru veiksiet profilakses pēc, jūsu caurules vienmēr būs tīras. To var darīt katru reizi, kad tīrāt savu vannas istabu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru