27. jūnijā Kalnciema kvartāla Street Food festivāls iesildīs “Live Riga Dziesmusvētku restorānu”

27.jūnijā no plkst. 18.00 līdz 23.00 Street Food festivālā valdīs Dziesmusvētku sajūta, jo par godu galvenajam simtgades notikumam Kalnciema kvartāla pagalmā 25 Rīgas restorāni priecēs ar iemīļotām latviešu virtuves garšām. Pasākums iesildīs “Live Riga Dziesmusvētku restorānu”, kas darbosies svētku laikā no 6. līdz 8. jūlijam pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

Šajā Street Food pasākumā īpaši tiks izcelta latviešu kultūras tēma, tāpēc savu skatījumu par latviešu virtuvi un ēdienu, ko varēs baudīt arī svētku laikā, sniegs “Live Riga Dziesmusvētku restorāna” dalībnieki. Būs iespēja nogaršot iemīļotas maltītes pie kulinārijas profesionāļiem “International Riga” un “Hercogs”. Latvijas mežu un augļu dārzu garšas varēs iepazīt pie dabīgā “Skrīveru mājas saldējuma”, un no pašas Vidzemes sirds, Beverīnas novada, ieradīsies Žentiņu ģimene ar “Vīnkalnu ceļojošo picēriju” un daudzi citi. Street Food ēdienkartē atradīsiet pazīstamas un iemīļotas garšas no paštaisīta upeņu balzama līdz pat ķimenēm, ko piedāvās iecienītais burgeru restorāns “Steiku Haoss”, veselīgā dzīvesveida atbalstītāji “Aqua Luna” un “Sub-nation”, populārie pankūku meistari “Crepe Cafe” un daudzi citi.

Vienlaicīgi pasākumā būs iespēja baudīt ne vien Latvijas labāko restorānu radītu ēdienu, bet arī 2003. un 1977. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku koncertu fragmentus uz lielā ekrāna.

No plkst. 19.00 līdz 21.00 kopā ar latviešu zīmolu Ledene bērni aicināti radīt oriģinālus darinājumus no stikla – burtiņkrelles – un paši salikt savus vārdus vai rokdarbus ar Dziesmusvētku tematiku.

Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku laikā no 6. līdz 8. jūlijam laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja tiks atvērts “Live Rīga Dziesmusvētku restorāns”. Tajā piedalīsies desmit populāri Rīgas restorāni un to šefpavāri.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

Street Food festivālu ar Dziesmusvētku sajūtu rīko Kalnciema kvartāls sadarbībā ar Live Riga.

Kalnciema kvartāla sezonu atbalsta Domenikss un Lielvārdes alus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru