21 vazelīna īpašība, ko, iespējams, jūs pat nezinājāt

Matiem

Styling ieveidošanas līdzeklis. Uzlieciet nedaudz vazelīna uz pirkstu galiem un tad iesmērējiet to matos, modelējot vēlamo frizūru. Šeit galvenais, tāpat kā ar pārējiem matu ieveidošanas līdzekļiem  ir nepārcensties ar daudzumu.

Šķeltu matu galu atjaunošana. Uzklājiet vazelīnu sausajiem matu galiem un turiet 15-20 minūtes. Līdzeklis labi “salodē ” kopā šķeltos matu posmus un jau pēc pāris reizēm matu stāvoklis būtiski uzlabojas.

Maska matiem. Paņemiet 1-2 karotītes vazelīna ( atkarībā no matu garuma), sajauciet ar pāris pilēm ēteriskās eļļas ( kanēļa – matu sakņu nostiprināšanai, salvijas – matu spīdumam) un uzklājiet visā matu garumā. Pēc 1-2 stundām izmazgājiet matus. Lai vieglāk varētu vazelīnu nomazgāt, iepriekš izslaukiet matus ar papīra dvieli un pasildiet ar fēnu.

Aizsardzība, krāsojot matus. Uzklājiet vazelīnu pirms krāsošanas ar krāsu vai hennu pie matu augšanas līnijām. tas pasargās no nokrāsošanās jūsu ādu.

LASI VĒL: Brīnumains līdzeklis! Es pat nedomāju, ka krēmu Nivea mazajās zilajās bundžiņās var izmantot arī tā!

Nagiem

Akurāts manikīrs. Pirms lakot nagus, uzklājiet nedaudz vazelīna uz nagu kutikulām, taču neaizskariet pašu nagu. Tādā veidā jūs novērsīsiet lakas nokļūšanu uz ādas.

Kutikulu kopšana. Iesmērējiet ar vazelīnu ādu ap nagiem katru vakaru pirms gulēt iešanas. Tas novērsīs nagu kutikulu sausumu un plīsumus.

Spīdīgi nagi. Ja regulāri iesmērēsiet ar vazelīnu nagus, ar laiku tie iegūs glancētu spīdumu un kļūs stiprāki.

Sadzīves vajadzībām

Piešķir spīdumu. Vazelīns palīdzēs atgriezt spīdumu ādas vai mākslīgās ādas izstrādājumiem – apaviem, somām, makiem. Uzklājiet līdzekli plānā kārtiņā un ar lupatiņu no dabīga auduma ieziediet ādā.

Ieķēries rāvējslēdzējs. Jūs daudz ātrāk tiksiet galā ar ieķērušos rāvējslēdzēju, ja apstrādāsiet problemātisko vietu ar vazelīnu. Tāpat vazelīns iedarbosies uz ierūsējušām piespraudēm, pogām, mēbeļu furnitūru.

Virsmu pulēšana. Uzklājiet nedaudz vazelīna uz flaneļa auduma un tīriet koka mēbeles. Tās ne tikai iegūs spīdumu, bet arī ilgāk saglabāsies tīras, jo vazelīns izveido aizsargplēvīti, kas atgrūž putekļus.

Kosmētikas traipu noņemšana. Ja jūs esiet sasmērējuši apģērbu ar lūpu krāsu, vai tonālo krēmu, iesmērējiet traipu ar vazelīnu. Pēc tam mazgājiet kā parasti.

Nagu laka. Lai nagu lakas korķītis nepiekalstu pie flakona, pēc kārtējās izmantošanas, iesmērējiet rieviņas vai nu uz pudelīte, vai arī korķīša iekšpusē.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru