19 noteikumi, kā uzvesties veikalā karantīnas laikā. Pārdevēju ieteikumi

Nesūdzieties par preču trūkumu.

Tualetes papīra trūkums kaitina visus, bet kasierus tajā nevar vainot. Neuzveliet dusmas uz viņiem.

Un nelūdziet darbiniekus, lai viņi paskatās noliktavā.

Lielveikala darbinieki papildina veikala plauktus, cik vien ātri var, ja tie kļūst tukši. Nekādas mistiskas noliktavas nav, kurā atrodas deficīta preces.

Nesūdzieties kasierim, ka jums jāpieskaras termināļa pogām.

Bezkontakta darījumi tas ir lieliski! Bet, ja terminālis pieprasa ievadīt PIN kodu, pie tā kasieris nav vainīgs. Mazgājiet rokas un izmantojiet dezinfekcijas līdzekļus.

Starp citu: nemēģiniet dezinficēt termināli pirms lietošanas.

Jā, daži pircēji pat aizdomājušies tik tālu. Daži dezinfekcijas līdzekļi var sabojāt elektroierīces, un daudzi lielveikali jau paši regulāri apstrādā termināļus. Labāk valkājiet cimdus.

Necīnieties ar citiem pircējiem par deficītā esošajām precēm.

Par visu mazāk veikala darbinieki šobrīd vēlas risināt strīdīgo pircēju konfliktus. Esiet pieklājīgi un atturieties no konfliktiem.

 

Nesūdzieties par jauno darba laiku.

Veikalus sāka slēgt agrāk drošības apsvērumu dēļ. Tas samazina kontakta laiku starp darbiniekiem un apmeklētājiem, kā arī dod viņiem iespēju veikt dezinficēšanas darbus un papildināt krājumus plauktos. Tas ir jūsu interesēs!

Ja veikals ir atvēlējis īpašu laiku veciem cilvēkiem, grūtniecēm vai cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu, nepārkāpiet noteikumus.

Ja jūs nepiederat nevienai no riska grupām, tad šajās stundās neapmeklējiet veikalu. Nepakļaujiet citus riskam!

LASI VĒL: Ilgi neizdevās atpūsties: Ķīna atkal slēdz visu uz karantīnu atkārtota vīrusa uzliesmojuma dēļ

Neizsakiet pretenzijas, ja veikals ir noteicis preču daudzuma ierobežojumus, ko var veikt vienā reizē.

Dezinfeckijas līdzekļu vai tualetes papīra iegāde ierobežotā daudzuma, tiek noteikta, lai šie produkti pietiktu visiem. Neizpērciet visus pieejamos produktus. Arī citi vēlas justies tikpat droši kā jūs.

Nemaksājiet skaidrā naudā, ja varat norēķināties ar karti.

Ne visiem ir maksājumu kartes, un kasierim nevajadzētu vainot cilvēku par to, ka viņš maksā skaidrā naudā. Bet, ja jums ir šāda iespēja, vienmēr izvēlieties bezskaidras naudas maksājumus, lai samazinātu vīrusa izplatības iespējamību.

Nestāstiet darbiniekiem, ka visi šie piesardzības pasākumi ir nevajadzīgi un bezjēdzīgi.

Pandēmija ir reāla un te nevajadzētu kārtējo reizi pieminēt cilvēku histēriju. Ja jums katru dienu nav jāsaskaras ar tūkstošiem cilvēku, sakiet paldies! Nekaitiniet kasierus!

Un visbeidzot: esiet pieklājīgi!

Atcerieties, ka veikalu darbinieki jau tā strādā pastāvīgā stresā, riskējot ar savu un tuvinieku veselību par diezgan zemu atalgojumu. Lai cik dusmīgi arī jūs nebūtu, tas nav iemesls rupji izturēties pret lielveikalu darbiniekiem. Viņi nav vainīgi notiekošajā.

Īsāk sakot: ievērojiet distanci, nepārkāpiet noteikumus un neuzvedieties nekaunīgi! Kopā mēs uzvarēsim!

avots: buzzfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru